Heeft de politie uw camera al in beeld?

Camerabeelden helpen de politie met het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdaden. Heeft u één of meerdere (deurbel)camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Meld het bij de politie. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kunnen werken aan het oplossen van een misdaad.

Waarom aanmelden?

De politie gebruikt elke dag beelden van camera’s om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s hangen, maakt de politie gebruik van de databank Camera in Beeld. Hierdoor kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad camera’s hangen die mogelijk beelden van de dader hebben. Is er een inbraak of overval gepleegd in uw wijk? Dan kijkt de politie in het systeem waar camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien kan zijn. De politie neemt daarna contact op met de eigenaar van die camera’s.

De politie kijkt dus niet live mee met uw camera’s, maar wil alleen weten waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u ook uw buurt veiliger te maken. U kunt uw camera’s aanmelden via www.politie.nl/cib (hiervoor heeft u uw DigiD nodig) of via uw wijkagent.

Meer informatie

Politie
www.politie.nl/cib