Januari 2020

• Nieuw coronavirus in China

30 januari 2020

In de regio Wuhan in China is een uitbraak van een nieuw coronavirus. De meeste patiënten hebben een longontsteking. De Chinese autoriteiten onderzoeken op dit moment het coronavirus en de bron van de besmettingen. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de GGD, het RIVM, en Europese autoriteiten (de ECDC). Zo nodig zullen maatregelen worden getroffen.

• Afscheidsreceptie wethouder Priem op dinsdag 18 februari

29 januari 2020

Gerbert Priem neemt dinsdag 18 februari afscheid als wethouder. De gemeente biedt hem een afscheidsreceptie aan. U bent die dag van harte welkom tussen 16.00 en 18.00 uur in de representatieve hal van het gemeentehuis, Fontanusplein 1 in Putten.

• ChristenUnie Putten draagt Bert Koops voor als nieuwe wethouder

28 januari 2020

Persbericht ChristenUnie Putten, 27 januari 2020 - De fractie van de ChristenUnie in Putten draagt Bert Koops voor als nieuwe wethouder van Putten. Koops is daarmee de beoogde opvolger van Gerbert Priem die vorige week zijn afscheid aankondigde. Bert Koops is 62 jaar, getrouwd, vader van 3 zoons en woonachtig in Bunschoten-Spakenburg. Koops geldt als een ervaren bestuurder. De CU-fractie heeft de overige leden van de gemeenteraad vandaag geïnformeerd over de voordracht.

• Prijswinnaars kerstbomenactie

23 januari 2020

Woensdag 22 januari overhandigde wethouder Koekkoek de prijzen aan de winnaars van de kerstbomenactie.

• Holocaustmonument Levenslicht te zien in publiekshal gemeentehuis

22 januari 2020

Op 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan. Om ook stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit Putten, is van 22 januari tot en met 1 februari het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien in de publiekshal van het gemeentehuis.

• Gerbert Priem stopt als wethouder van de gemeente Putten

21 januari 2020

Gerbert Priem legt zijn functie als wethouder van de gemeente Putten neer. De wethouder heeft burgemeester Lambooij hiervan vanochtend in kennis gesteld. Priem is van mening dat hij er niet in voldoende mate in is geslaagd om de belangen van de inwoners van Putten te dienen.

• College stelt aanpassingen Starterslening voor

21 januari 2020

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten stelt de gemeenteraad voor om de regelgeving rondom de Starterslening aan te passen. De Starterslening in de huidige vorm treft geen doel meer, zo constateert het college na evaluatie.

• Afvalinzameling via zakken. Waarom?

20 januari 2020

In aanvulling op het bericht van vorige week over het aanbieden van afval geven we graag aanvullende informatie over het hoe en waarom van de afvalinzameling via afvalzakken. Elk systeem kent voor- en nadelen en dat levert voor- en tegenstanders op. De gemeente Putten begrijpt dat afvalinzameling een onderwerp is dat iedere inwoner aangaat. Daarom lichten we de keuze voor inzameling via afvalzakken graag toe.

• Geen blauwe zone parkeerterrein Stroud

20 januari 2020

Het parkeerterrein bij Stroud wordt geen parkeerschijfzone. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten besloten. Hiermee neemt het college het advies over van de Commissie Bezwaarschriften en trekt het verkeersbesluit in.

• Regiovervoer ViaVé voor alle Puttenaren

20 januari 2020

Woont u in Putten of bezoekt u de gemeente Putten? ViaVé vervoert u graag naar uw bestemming. ViaVé is vervoer van deur tot deur. Het wordt u aangeboden door zes Noord-Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland.

• Afval aanbieden: hoe zit het ook alweer?

14 januari 2020

We constateren dat afvalzakken steeds vroeger aan de weg worden gezet. Ook komt het geregeld voor dat het verkeerde afval aan de weg staat. Of dat afvalzakken te zwaar zijn. U kunt ons helpen door het afval op de juiste manier aan te bieden: op de juiste dag en op de juiste tijd.

• Jan en Marga: “Onze buren komen uit een beschermde woonomgeving”

21 november 2019

Jan en Marga wonen in een vrijstaande woning in het groen. Tegenover hen wonen mensen die vanuit een beschermde woonomgeving komen. De komst van de nieuwe bewoners verwelkomden ze met open armen. “Buren zijn buren.”

• Erepenning voor de heer Van Hell

06 januari 2020

Uit handen van burgemeester H.A. Lambooij ontving Puttenaar de heer Steven van Hell vanmiddag de erepenning van de gemeente Putten. Dat gebeurde tijdens een bijzondere vrijwilligersbijeenkomst bij Museumboerderij De Mariahoeve. Van Hell ontvangt het eerbetoon vanwege zijn inzet voor de Puttense gemeenschap in het algemeen en voor Museumboerderij De Mariahoeve in het bijzonder.