Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

ChristenUnie Putten draagt Bert Koops voor als nieuwe wethouder

Persbericht ChristenUnie Putten, 27 januari 2020 - De fractie van de ChristenUnie in Putten draagt Bert Koops voor als nieuwe wethouder van Putten. Koops is daarmee de beoogde opvolger van Gerbert Priem die vorige week zijn afscheid aankondigde. Bert Koops is 62 jaar, getrouwd, vader van 3 zoons en woonachtig in Bunschoten-Spakenburg. Koops geldt als een ervaren bestuurder. De CU-fractie heeft de overige leden van de gemeenteraad vandaag geïnformeerd over de voordracht.

Bert Koops was in de periode 2010-2019 wethouder in de gemeente Bunschoten-Spakenburg. In deze periode had hij onder andere het sociaal domein, sport, economische zaken en milieu in zijn portefeuille. Ook was hij vanuit de regio Amersfoort lid van de stuurgroep RES (Regionale Energie Strategie). Koops staat te boek als een verbinder pur sang.

“Meteen nadat Gerbert Priem aangaf te willen stoppen is contact gezocht met Bert Koops. De afgelopen week hebben wij als ChristenUnie Putten een aantal malen met hem om tafel gezeten”, zo geeft fractievoorzitter Lubbert van den Heuvel aan. “Dat gaf wederzijds een goed gevoel. Bert is een warm en betrokken mens met oog voor de omgeving en met een heldere kijk op het openbaar bestuur. Een bestuurlijke routinier en dat is belangrijk binnen de omvangrijke portefeuille (sociaal domein, economie, sport, onderwijs, duurzaamheid & milieu) die Priem achterlaat”.

De fractie van de ChristenUnie vraagt het raadspresidium om de voordracht te agenderen in de gemeenteraadsvergadering van 19 maart 2020.