Januari 2021

• Luisterend oor: het spreekuur van de participatieraad

11 januari 2021

Maakt u gebruik van een regeling? Een regeling van de Wmo, de Jeugdwet of de Participatiewet? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Bent u tevreden? Of juist niet? Heeft u ideeën wat er anders zou kunnen? Wij horen het graag!

• Nederlandse identiteitskaart aanvragen

12 januari 2021

In verband met het coronavirus kunt u alleen op afspraak uw Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart) aanvragen bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Hiervoor dient u online of telefonisch een afspraak te maken.

• Inzameling kerstbomenactie 2021

11 januari 2021

Woensdag 6 en zaterdag 9 januari 2021 was het druk aan de Ambachtstraat. Net als voorgaande jaren organiseerde de gemeente Putten een kerstbomeninzamelactie voor Puttense jongeren tot 15 jaar. De jongeren konden kerstbomen inleveren bij het gemeentelijk opslagterrein aan de Ambachtstraat.

• Tijdelijke huurders in uw buurt?

12 januari 2021

Lege loodsen en andere panden trekken criminelen aan. Zij verbouwen deze bijvoorbeeld tot drugslabs. Drugslabs hebben meer invloed op een buurt of bedrijf dan u denkt. Een laboratorium wordt slordig in elkaar gezet met een grote kans op ontploffing. Gevaarlijk afval wordt achtergelaten of ergens anders gedumpt. Gebouwen of gebieden worden onherstelbaar aangetast.

• Mondkapje voor mensen met een laag inkomen

11 januari 2021

Inwoners met een laag inkomen hebben vorige week een mondkapje gekregen van de gemeente Putten. De mondkapjes zijn gemaakt door een lokale ondernemer die als vluchteling naar Nederland is gekomen. Uit dankbaarheid wilde hij graag iets terugdoen voor de Puttense gemeenschap.

• Digitale informatieavond over ontwikkeling voormalige basisschool Veenhuizerveld

11 januari 2021

De christelijke nationale basisschool Veenhuizerveld is vanaf 2016 niet meer als school in gebruik. De ontwikkelaar Steenvlinder uit Voorburg heeft het idee om in de school casco (klus)woningen te realiseren voor starters op de woningmarkt. Het college staat positief tegenover dit nieuwe initiatief. Voor omwonenden vindt een digitale informatieavond plaats op dinsdag 26 januari om 19.30 uur.

• Digitale nieuwjaarsreceptie: donderdag 7 januari om 19.30 uur

06 januari 2021

De gemeente Putten nodigt u van harte uit om donderdagavond 7 januari om 19.30 uur naar de digitale nieuwjaarsreceptie te kijken. Diverse inwoners, verenigingen en bestuurders spreken een nieuwjaarswens uit. Ook blikt burgemeester H.A. Lambooij terug op het jaar 2020 en kijkt hij vooruit naar wat het jaar 2021 te brengen heeft. De nieuwjaarsreceptie wordt uitgezonden via de mediakanalen van de gemeente Putten en het weekblad De Puttenaer. Graag tot dan!

• Vernieuwde identiteitskaart vanaf 1 januari 2021

04 januari 2021

Let op! Uw nieuwe identiteitskaart heeft een extra functie. U kunt ermee inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Na het ophalen van uw identiteitskaart bij de gemeentebalie, ontvangt u daarom binnen 5 werkdagen een brief van DigiD. Daarmee kunt u die inlogfunctie activeren.

• Afvalwijzer 2021

04 januari 2021

Helaas is er een fout geslopen in de digitale afvalwijzer 2021. Deze fout is inmiddels gecorrigeerd. Excuses voor het ongemak. Heeft u een afvalwijzer die voor half december is uitgeprint? Dan kan deze afvalwijzer onjuiste informatie bevatten.

• Dierenenambulance Noord-West Veluwe

05 januari 2021

Per 1 januari 2021 regelt dierenambulance Noord-West Veluwe de opvang voor gevonden en vermiste zwerfdieren. Aangeboden en gevonden huisdieren worden naar Dierencentrum De Ark overgebracht.

• JongPutten wint Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat met Pleintje

05 januari 2021

JongPutten heeft de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat gewonnen. De initiatiefnemers gaan aan de slag om Pleintje in de gemeente Putten op te zetten. Dit wordt mogelijk door de hoofdprijs € 20.000,00. Het college van burgemeester en wethouders feliciteert JongPutten met deze prijs.