Juli 2019

 • Schone sloten en beken (watergangen)

  30 juli 2019

  Vanaf 2 september start de gemeente Putten met het schoonmaken van watergangen zoals sloten en beken. Begroeide watergangen zorgen ervoor dat in periodes van droogte het water zoveel mogelijk wordt vastgehouden. In perioden met veel regen zijn schone watergangen belangrijk voor een goede afvoer van water.

 • Check het natuurbrandrisico

  30 juli 2019

  Kent u de website www.natuurbrandrisico.nl? Daarop ziet u hoe groot het risico is op een onbeheersbare natuurbrand. In het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide, en/of gras(duinen) de kans op natuurbrand toeneemt bij droog weer. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden.

 • Hondenpoep, trap er niet in

  30 juli 2019

  Als u één of meer honden hebt, vindt u het heel gewoon dat u de hond enkele keren per dag moet uitlaten. Het is echter niet gewoon dat andere mensen hier overlast van ondervinden. Toch heeft de gemeente Putten vanaf 1 januari 2019 al 18 meldingen ontvangen van overlast door niet opgeruimde hondenpoep. Daar wilt u zelf toch ook niet intrappen?

 • Uw gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP)

  30 juli 2019

  De gemeente is wettelijk verplicht om persoonsgegevens van haar inwoners bij te houden. Deze gegevens zijn nodig om bijvoorbeeld een identiteitskaart of een rijbewijs te kunnen maken, om te weten wie mag stemmen bij verkiezingen of om uitkeringen te verstrekken.

 • Duurzame onkruidbestrijding

  22 juli 2019

  De gemeente bestrijdt het onkruid op een duurzame manier. Op stoepen, parkeerplaatsen en overige bestratingen met klinkers en rondom obstakels verbranden we het onkruid met hete lucht. Onkruid in goten wordt voornamelijk verwijderd door te borstelen met een veegmachine. Plekken die machinaal onbereikbaar zijn, worden handmatig behandeld. Dit gebeurt met een strimmer met nylon koord.

 • Eerste wijziging Verordening individuele inkomens- en studietoeslag Participatiewet gemeente Putten 2017

  22 juli 2019

  De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 20 juni 2019 de Verordening individuele inkomens- en studietoeslag Participatiewet gemeente Putten 2017 gewijzigd.

 • Kwaliteitsverbetering fietspad Zeedijk

  19 juli 2019

  Vanaf maandag 19 augustus wordt het fietspad aan de Zeedijk vernieuwd. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de gebruikers uit. Het fietspad krijgt een kwaliteitsimpuls. Voor de herfstvakantie moet het vernieuwde fietspad gereed zijn.

 • College gemeente Putten positief verrast over initiatieven voor grootschalige energieopwekking

  18 juli 2019

  Bij de gemeente Putten zijn in de afgelopen maanden 10 initiatieven binnengekomen voor projecten voor de grootschalige opwekking van energie. Het gaat om 1 groot zonnepark, 6 kleinere zonneparken, 2 initiatieven voor windenergie en 1 biomassaproject in combinatie met energieopwekking. Verantwoordelijk wethouder Gerbert Priem is blij met de respons: “De samenleving en het bedrijfsleven reageren enthousiast op onze uitnodiging om met initiatieven te komen. Er ligt nu een mooie mix van voorstellen. Daarover zijn wij positief verrast”.

 • KeoBike nu ook in Putten

  18 juli 2019

  OV-reizigers die door willen reizen met de fiets, kunnen nu ook in Putten gebruik maken van een KeoBike. KeoBike is een innovatief deelfietsconcept van mobiliteitsaanbieder Keolis Nederland. Het concept is een toevoeging op het bestaande openbaar vervoer in Putten. Op het station en bij de bushalte Centrum staat een carrousel met elk 12 beschikbare KeoBikes.

 • Regiovervoer ViaVé voor alle Puttenaren

  17 juli 2019

  Woont u in Putten of bezoekt u de gemeente Putten? ViaVé vervoert u graag naar uw bestemming. ViaVé is vervoer van deur tot deur. Het wordt u aangeboden door zes Noord-Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland.

 • College stelt 2 straatnamen vast: Burgemeester A.J. Berkhouthof en Boswachter Kieftpad

  16 juli 2019

  Op dinsdag 9 juli 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten opnieuw 2 straatnamen vastgesteld. Dit keer niet voor de nieuwbouwwijk Rimpeler, maar voor 2 afzonderlijke straten. De Burgemeester A.J. Berkhouthof is de naam voor de woonstraat die ontstaat door het bouwplan aan de inbreidingslocatie Matchpoint. Het Boswachter Kieftpad is de nieuwe naam voor de huidige Lijsterbeslaan in het Putterbos.

 • Reanimatieonderwijs voor scholieren Groevenbeek Putten

  16 juli 2019

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten heeft een incidentele subsidie van € 2.500,00 toegekend aan het project reanimatieonderwijs. Deze bijdrage maakt het reanimatieonderwijs op Christelijk College Groevenbeek in Putten mogelijk.

 • Burgemeester Lambooij over vertrek wethouder Gerritsen

  11 juli 2019

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten heeft met gemengde gevoelens kennisgenomen van het besluit van Nico Gerritsen om na het zomerreces te stoppen als wethouder.

 • Nico Gerritsen kondigt afscheid als wethouder aan

  17 juli 2019

  Nico Gerritsen (66) stopt na de zomervakantie als wethouder van de gemeente Putten. Gerritsen maakte dat na afloop van de gemeenteraadsvergadering op donderdag 11 juli bekend. “Ik ben ruim 13 jaar wethouder en heb de pensioengerechtigde leeftijd. Dit is een goed moment om er een punt achter te zetten”, aldus Gerritsen (SGP). De bestuurder is dankbaar dat hij dit werk zo lang heeft mogen doen. Voor zijn benoeming tot wethouder in 2006 was Gerritsen jarenlang werkzaam in het bedrijfsleven, onder andere bij de Baan Company en als zelfstandig ondernemer.

 • Een teek? Pak ‘m beet! De maand juli piek van het tekenseizoen

  08 juli 2019

  Deze maand is de piek van het tekenseizoen. Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen op tekenbeten nadat u 'in het groen' bent geweest. Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.

 • Tips voor een onbezorgde vakantie

  08 juli 2019

  Het is weer zover! Het begin van de schoolvakantie is in zicht en veel inwoners gaan op vakantie. Voordat u vertrekt, moet u vaak nog veel regelen. Ook tijdens uw vakantie blijft het opletten. Diefstal onderweg of thuis bederft uw vakantieplezier. Natuurlijk kunt u dit niet altijd voorkomen. Maar u kunt wel maatregelen nemen om de kans hierop aanmerkelijk te verkleinen.