Nico Gerritsen kondigt afscheid als wethouder aan

Nico Gerritsen (66) stopt na de zomervakantie als wethouder van de gemeente Putten. Gerritsen maakte dat na afloop van de gemeenteraadsvergadering op donderdag 11 juli bekend. “Ik ben ruim 13 jaar wethouder en heb de pensioengerechtigde leeftijd. Dit is een goed moment om er een punt achter te zetten”, aldus Gerritsen (SGP). De bestuurder is dankbaar dat hij dit werk zo lang heeft mogen doen. Voor zijn benoeming tot wethouder in 2006 was Gerritsen jarenlang werkzaam in het bedrijfsleven, onder andere bij de Baan Company en als zelfstandig ondernemer.

Wethouder N. GerritsenGerritsen is binnen het college van B en W van Putten onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Ruimtelijke Ordening en Woningbouw. Het officiële afscheid van wethouder Nico Gerritsen staat gepland op woensdag 4 september 2019.

Rode draad

Het thema financiën loopt als een rode draad door de bestuurlijke loopbaan van Gerritsen. “Dat is ook een beetje mijn achtergrond. Ik ben van de cijfers”. Van een groot verschil tussen het bedrijfsleven en de overheid is volgens hem op dit vlak geen sprake. “Je moet het altijd doen met de middelen die er zijn. Geen fratsen en zo nodig op tijd bijsturen”. Dat bijsturen was ook in zijn voorlaatste raadsvergadering nodig.  Dit vanwege de tekorten op de jeugdzorg. Gerritsen: “De Rijksoverheid wentelt wel veel verantwoordelijkheden af op het lokale bestuur”. Hoewel de tekorten op het sociale domein hem zorgen baren is Putten volgens Gerritsen nog altijd een vitale gemeente. “Wij kunnen tegen een stootje. En verder is er niets mis mee om je uitgaven zo af en toe eens kritisch tegen het licht te houden. Ongemerkt geef je soms net iets te veel geld uit”.

Putten blijft Putten

Naast financiën is woningbouw een belangrijk onderdeel van de portefeuille van Gerritsen. “Het is fijn dat wij nu in Rimpeler kunnen bouwen. Vooral ook om onze jongeren aan woonruimte te helpen en daarmee aan Putten te binden”. Naast de meer grootschalige woningbouwprojecten als Rimpeler koestert Gerritsen ook de kleinere bouwprojecten. “Ik heb onlangs de bewoners van zeven appartementen in het centrum de sleutel mogen overhandigen. Er waren bijna 100 gegadigden. Ik hoop op meer van dit soort initiatieven”. Vertrekpunt voor Gerritsen daarbij is dat er vooral gebouwd moet worden voor de ‘eigen’ behoefte. “Putten moet vooral Putten blijven. Dorps, karakteristiek, samen, er voor elkaar zijn, daar ligt onze kracht. Dat moeten wij koesteren”.

Genoeg te doen

Gerritsen verwacht niet dat hij na de zomer in een zwart gat valt. “Natuurlijk ga ik het missen. Het wethouderschap is een mooie job. Maar tegelijkertijd kost het veel energie. Je bent eigenlijk altijd bezig”. Vervelen gaat hij zich niet, daar hoeft niemand zich zorgen over te maken. “Ik blijf maatschappelijk actief en heb nu ook wat meer tijd voor mijn naasten. Die hebben mij altijd gesteund, daar ben ik dankbaar voor. Maar die hebben mij natuurlijk ook weleens gemist”.