Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Juli 2020

 • Stimulering lokale economie door gemeente Putten in coronatijd

  31 juli 2020

  Sinds de uitbraak van COVID-19 eind februari 2020 in Nederland is er veel gebeurd. Het coronavirus heeft impact op alle onderdelen van de maatschappij. Het zijn verwarrende, onzekere en ingrijpende tijden, die veel van ons allemaal vragen. In dit bericht geven wij een selectie van de extra maatregelen en acties die wij als gemeente richting (of in nauwe samenwerking met) ondernemers hebben gedaan. Om onze lokale economie en onze ondernemers zo goed als mogelijk te steunen. Het betreft interventies bovenop de steunmaatregelen van de rijksoverheid.

 • Bestrijding van wespennesten

  24 juli 2020

  Heeft u last van een wespennest bij u thuis? U kunt deze laten verwijderen door een wespenbestrijder. Neem contact op met een wespenbestrijder bij u in de buurt.

 • Schoonmaak riolering Halvinkhuizerweg voortgezet

  24 juli 2020

  Vorige week werd er bij een reguliere controle van het riool aan de Halvinkhuizerweg een dikke vetlaag waargenomen. Het schoonmaken van de riolering vergt meer tijd dan aanvankelijk gedacht. Ook het riool aan de Engweg tussen de Halvinkhuizerweg en de Roosendaalseweg moet worden schoongemaakt. De werkzaamheden worden naar verwachting ‘s avonds en ‘s nachts uitgevoerd. Dit kan in beperkte mate leiden tot overlast voor omwonenden.

 • Definitief ontwerp Stationsstraat vastgesteld

  20 juli 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 14 juli het definitief ontwerp voor de herinrichting van de Stationsstraat vastgesteld. Het gedeelte tussen de Nijkerkerstraat en de Mennestraat wordt ingericht als woonstraat. Hier geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. Het gedeelte tussen de Mennestraat en de Industrieweg wordt ingericht als ontsluitingsweg met een maximumsnelheid van 50 km/u.

 • Nieuw informatiebord bij het Putterbos

  21 juli 2020

  Bij de entree van het Putterbos, aan de Prins Hendrikweg, is afgelopen week een nieuw informatiebord geplaatst. Het is een informatiebord in ‘Veluwestijl’. De komende jaren worden op de Veluwe op alle belangrijke ontvangstlocaties informatieborden geplaatst. Vanaf deze plekken worden bezoekers welkom geheten op de Veluwe. Op de borden staat informatie over de natuur, belevingsgebieden, routes voor wandelaars en fietsers en horecagelegenheden.

 • Dikke vetlaag in riolering Halvinkhuizerweg

  23 juli 2020

  Bij een reguliere controle van het riool aan de Halvinkhuizerweg is vanochtend een dikke vetlaag in het riool waargenomen. Dit zorgt voor verstoppingen. Direct na de constatering is er een begin gemaakt met het oppompen en vervolgens afvoeren van het vet. Gespecialiseerde bedrijven voeren deze werkzaamheden uit.

 • Puttense jongeren in open brief aan gemeente: “Minder tegenover elkaar staan, meer met elkaar doen”

  16 juli 2020

  Een vaste ontmoetingsplek voor jongeren tot 18 jaar, meer activiteiten, niet zo moeilijk doen over keten en een vacaturebank voor weekend- en vakantiebaantjes. Dat zijn de meest in het oog springende ideeën die 35 Puttense jongeren, via een open brief, aan de gemeenteraad hebben aangeboden. De jongeren willen ook dat zij en de gemeente minder tegenover elkaar staan en méér met elkaar doen. Burgemeester H.A. Lambooij ontving de brief vanmiddag uit handen van twee betrokken jongeren. “Deze brief gaat vandaag nog door naar de gemeenteraad. Ik houd jullie op de hoogte”, zo gaf de burgemeester aan.

 • Zeven gemeenten werken samen aan mobiliteit en bereikbaarheid Noord-Veluwe

  15 juli 2020

  De gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem werken samen aan het verbeteren van de bereikbaarheid en mobiliteit van de Noord-Veluwe. Hiervoor zijn de gemeenten een dienstverleningsovereenkomst aangegaan. De gemeente Hattem is trekker voor het thema A28 en gemachtigd om namens de zeven gemeenten te handelen. Harderwijk is trekker voor de onderwerpen verkeersveiligheid, openbaar vervoer, fietsnetwerk en digitalisering.

 • Plannen voor het gebied Bilderdijkstraat krijgen nader vorm

  13 juli 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft het stedenbouwkundig plan uitgewerkt voor het gebied Bilderdijkstraat. Het plan voorziet in de nieuwbouw van de school De Akker, realisatie van 24 huurappartementen, 4 tot 8 sociale koopwoningen en 8 twee-onder-een-kap-koopwoningen.

 • Informatie over duurzaamheid op de website uitgebreid

  13 juli 2020

  Voor de gemeente Putten ligt er de uitdaging om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Om dit doel te halen zijn we actief bezig met het onderwerp duurzaamheid. De ontwikkelingen en kansen delen wij graag met u. Daarom hebben wij onze website op het gebied van duurzaamheid flink uitgebreid.

 • Regina: “Mijn buurman is geen doorsnee buurman”

  06 juli 2020

  Regina den Besten-de Pauw is oud maar kwiek. Je zou haar geen 92 jaar geven. “Ik ben een echte Harderwiekse,” zoals ze zelf zegt. Met haar buurman kan ze het goed vinden, al is het geen doorsnee buurman. “Af en toe hebben we een flauwekulletje samen.”

 • Gemeente peilt belangstelling voor huisvesting in nieuwe sporthal

  06 juli 2020

  Maakt uw organisatie, club of vereniging straks graag gebruik van een nieuwe sporthal in Putten? Of wilt u onderzoeken in hoeverre een nieuwe sporthal geschikt is om uw organisatie of activiteiten te huisvesten? Neem dan contact met adviesbureau Synarchis. In opdracht van de gemeente Putten onderzoekt Synarchis de haalbaarheid van een nieuwe sporthal in Putten.

 • Gezocht: voorzitter inclusiepanel Putten

  30 juni 2020

  Draagt u inclusie een warm hart toe? Heeft u een breed netwerk in Putten en daarbuiten? Werkt u graag samen met een gemotiveerde en betrokken groep mensen die eraan werkt dat iedereen kan meedoen in Putten – op alle gebieden? Dan komt het inclusiepanel ‘Putten voor Iedereen’ graag in contact met u.

 • Bereikbaarheid ingang gemeentehuis

  30 juni 2020

  Vanaf dinsdag 7 juli is het weer mogelijk om de hoofdingang van het gemeentehuis te gebruiken.