Gemeente Putten sluit aan bij landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich eenzaam. Daarnaast heeft nog eens 30 procent wel eens last van eenzaamheid. Eenzaamheid kan iedereen overkomen: jong en oud. Daarmee is eenzaamheid een omvangrijk maatschappelijk probleem.

Wethouder Bert Koops ondertekende onlangs het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Daarmee is de gemeente Putten aangesloten bij het landelijke actieprogramma. Eenzaamheidsbestrijding vraagt namelijk om een brede en duurzame aanpak. Daarom werken wij nauw samen met onze maatschappelijke organisaties.

Samen met hen werken wij toe naar de Week tegen eenzaamheid. In deze week staat ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. De Week tegen eenzaamheid is dit jaar van 30 september tot en met 7 oktober.

Meer weten?

Erwin Schipper