Juni 2019

 • Eikenprocessierups

  01 juli 2019

  In Putten komt de eikenprocessierups voor. De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Ze legt haar eitjes vooral in de toppen van eikenbomen. Vanaf half april tot begin mei komen de eitjes uit. Eikenbomen met eikenprocessierupsen zijn te herkennen aan de bolvormige, witgrijze nesten op de stammen of dikkere takken. Contact met brandharen kunnen gezondheidsklachten bij mens en dier veroorzaken.

 • Hoe helpt u uw puber de zomer door zonder drank en tabak?

  01 juli 2019

  De zomer is voor veel pubers een prachtige tijd. Feestjes, festivals, evenementen of samen met vrienden op vakantie. Maar… verleidingen liggen overal op de loer. Dat maakt het voor veel ouders ook een spannende tijd. Hoe gaat uw kind met drank, drugs en tabak om als u er niet bij bent? En wat kunt u doen om uw kind hierbij te helpen?

 • Kinderen onthullen zelfgemaakte verkeersborden Sprielderweg

  28 juni 2019

  Om de speelvoorziening aan het Sprielderhout beter op te laten vallen heeft de gemeente verkeersborden en zogenaamde Nijntje-attentiepalen geplaatst. De verkeersborden zijn door buurtkinderen ontworpen. Zij onthulden de verkeersborden gisteren zelf.

 • Ook Putten geteisterd door eikenprocessierups

  28 juni 2019

  De eikenprocessierups zorgt in vrijwel heel Nederland voor veel overlast. Minister Schouten maakte eerder deze week bekend dat er één landelijk informatiecentrum komt voor de eikenprocessierups: Stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD). Over de precieze invulling van het informatiecentrum wordt volgende week gesproken. De gemeente Putten doet er ondertussen alles aan om de overlast van de rupsenplaag tot een minimum te beperken.

 • Putten staat voor stevige financiële uitdagingen

  27 juni 2019

  De gemeente Putten moet stevige maatregelen nemen om de begroting voor de komende jaren sluitend te houden. Dat blijkt uit de Financiële Koersnota 2020 die deze week door het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad is verzonden. “Zonder ingrijpen komen wij jaarlijks € 1 miljoen tot € 1,5 miljoen tekort op onze begroting”, zo stelt financieel wethouder Nico Gerritsen. “Dat kunnen wij niet meer bijpassen uit onze reserves”.

 • Geen toestemming voor Ajax - Anderlecht en RKC Waalwijk - KV Mechelen op de Putter Eng

  25 juni 2019

  Burgemeester Henk Lambooij geeft geen toestemming voor het spelen van de voetbalwedstrijden Ajax - Anderlecht op zaterdag 6 juli en RCK Waalwijk - KV Mechelen op vrijdag 12 juli op sportpark Putter Eng.

 • Feestelijke startbijeenkomst Leergeld Randmeren

  25 juni 2019

  Op woensdag 12 juni vond de feestelijke startbijeenkomst van Leergeld Randmeren plaats. Wethouder Priem was hierbij aanwezig namens de gemeente Putten.

 • Gemeente Putten opent subsidieregeling voor 75-jarige herdenking van Razzia en Bevrijding

  25 juni 2019

  Op 20 juni 2019 heeft de gemeenteraad van Putten ingestemd met het projectplan Putten Herdenkt. Voor de uitvoering van het projectplan is een budget van € 100.000 beschikbaar gesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels de bijbehorende subsidieregeling opengesteld. Daarmee is budget beschikbaar voor het stimuleren en ondersteunen van initiatieven in het kader van de 75-jarige herdenking van Razzia en Bevrijding.

 • Brainstormavond om Puttense historie zichtbaar te maken in het centrum

  20 juni 2019

  De gemeente Putten is bezig met de voorbereidingen van de herinrichting van het centrum. Een van de doelen is te komen tot een eenduidig, uniform en herkenbaar straatbeeld in het kernwinkelgebied. In dit nieuwe straatbeeld wil de gemeente de historie een plek geven. Daarom organiseert de gemeente een brainstormavond om hier samen met inwoners, winkeliers en andere betrokkenen van gedachten over te wisselen. De brainstormavond is op dinsdag 9 juli van 20.00 tot 21.30 uur in De Aker, Fontanusplein 2.

 • Nieuw beleidskader Recreatie: ‘Ruimte verdienen!’

  20 juni 2019

  Het versterken van de recreatieve sector en een groene impuls voor het buitengebied van Putten. Dat zijn de doelen die ten grondslag liggen aan het nieuwe beleidskader Recreatie. Het college van B en W heeft het beleidskader deze week vastgesteld.

 • Openbare verlichting in Bijsteren gerepareerd

  21 juni 2019

  Onze aannemer heeft de openbare verlichting in de wijk Bijsteren gerepareerd. Een deel van de openbare verlichting was eerder deze week kapot gegaan door blikseminslag.

 • Gemeente Putten zoekt familieleden van razziaslachtoffers

  20 juni 2019

  Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de razzia van 1 en 2 oktober 1944 plaatsvond. De gemeente Putten en de Stichting Oktober 44 werken samen aan een programma rondom deze herdenking. Eén van de onderdelen is een bijeenkomst voor familieleden van razziaslachtoffers. Zo'n bijeenkomst is ook gehouden bij de 65e en 70e herdenking en dit is door de familieleden erg gewaardeerd. Het doel van deze bijeenkomst is een informele ontmoeting tussen familieleden van razziaslachtoffers.

 • Buurtbemiddeling is de eerste hulp bij burenruzie

  17 juni 2019

  Het aantal meldingen van burenoverlast is de afgelopen 5 jaar met 40 procent gestegen. Radiolawaai, blaffende honden, een overhangende boom, pesterijen, stankoverlast. Zomaar enkele voorbeelden die oorzaak kunnen zijn van irritatie onder buren en buurtbewoners, soms oplopend tot diepgaande conflicten. Dat is jammer, want dat gaat ten koste van de leefbaarheid, de gezondheid en het leefplezier.

 • Geef uw mening over www.putten.nl

  18 juni 2019

  Als gemeente vinden wij het belangrijk te weten wat u van de gemeentelijke website vindt. Kunt u de informatie die u zoekt gemakkelijk vinden? Is de informatie duidelijk? Wat vindt u van de leesbaarheid? Wij horen graag van u. Zo kunnen wij onze dienstverlening verbeteren.

 • Op vakantie? Maak op tijd een afspraak voor een nieuw reisdocument!

  05 juni 2019

  Nog even en dan begint de zomervakantie. Veel mensen brengen deze in het buitenland door. Misschien hebt u de reis al geboekt en bent u bezig met alle voorbereidingen. Denkt u er dan ook aan dat u een geldig reisdocument (paspoort of identiteitskaart) nodig hebt? U doet er verstandig aan om ruim voordat u op vakantie gaat, een (nieuw) paspoort of identiteitskaart aan te vragen.

 • Uitnodiging: inloopbijeenkomst ‘Putten voor Iedereen’

  05 juni 2019

  Wat is er nodig om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in Putten? Kom hierover in gesprek met de Participatieraad, Welzijn Putten, Zorgbelang Inclusief en Gemeente Putten. Op woensdag 26 juni is er een vrije inloop in de grote zaal van Stroud tussen 17.00 en 19.30 uur. De uitnodiging geldt voor alle inwoners van Putten, met en zonder beperkingen, voor raadsleden, ondernemers, professionals in zorg en welzijn en beleidsadviseurs.

 • Kansen voor het toerisme op de Noord-Veluwe

  07 juni 2019

  Veel kansen en ambitie voor meer toeristische ontwikkeling op de Noord-Veluwe, maar de sturing van de gemeenteraad hierbij ontbreekt grotendeels. Dat concludeert de gezamenlijke rekenkamercommissie van de gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Het onderzoeksrapport is inmiddels aangeboden aan de gemeenteraden van Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

 • Koninklijke Erepenning voor Fanfarecorps Excelsior Putten

  05 juni 2019

  Zaterdag 1 juni 2019 reikte burgemeester Lambooij de Koninklijke Erepenning uit aan Fanfarecorps Excelsior Putten. De uitreiking vond plaats in Hof van Putten.

 • Afsluiting centrum voor fietsers

  05 juni 2019

  Net als voorgaande jaren is het in de zomermaanden niet toegestaan om te fietsen in het centrum. Het gaat om bepaalde dagen in de periode van maandag 3 juni tot en met zaterdag 14 september.