Op vakantie? Maak op tijd een afspraak voor een nieuw reisdocument!

Nog even en dan begint de zomervakantie. Veel mensen brengen deze in het buitenland door. Misschien hebt u de reis al geboekt en bent u bezig met alle voorbereidingen. Denkt u er dan ook aan dat u een geldig reisdocument (paspoort of identiteitskaart) nodig hebt? U doet er verstandig aan om ruim voordat u op vakantie gaat, een (nieuw) paspoort of identiteitskaart aan te vragen.

Tarieven reisdocumenten (te betalen bij aanvraag)

• Paspoort (18 jaar en ouder), 10 jaar geldig: € 71,35
  • Paspoort (tot en met 17 jaar), 5 jaar geldig: € 53,95
  • Nederlandse identiteitskaart (18 jaar en ouder), 10 jaar geldig: € 56,80
  • Nederlandse identiteitskaart (tot en met 17 jaar), 5 jaar geldig: € 29,95
  • Extra kosten bij spoedaanvragen: € 48,60

Voor het aanvragen van een reisdocument kunt u zonder afspraak een reisdocument aanvragen bij de Publiekswinkel gemeente Putten aan de Verlengde Dorpsstraat 3. Ook kunt u een afspraak maken via https://afspraken.putten.nl. U bent welkom op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en op donderdag van 08.30 tot 20.00 uur (doorlopend). Na 5 werkdagen kunt u het reisdocument ophalen bij de servicebalie. Het aanvragen en ophalen van een reisdocument doet u altijd zelf.

Voor de aanvraag van een reisdocument neemt u mee

• Alle reisdocumenten die in uw bezit zijn (zowel paspoorten als identiteitskaarten). Ook verlopen reisdocumenten moet u meenemen.
  • 1 kleurenpasfoto die goed lijkt en aan alle richtlijnen voldoet.
  • In geval van vermissing: er wordt bij de gemeente een verklaring van vermissing opgemaakt.
  • Als u onder curatele staat: schriftelijke toestemming van de curator.
  • U betaalt uw document bij de aanvraag. U kunt contant of met uw pinpas betalen.

Bij een paspoort voor kinderen onder de 18 jaar

• (Schriftelijke) toestemming van de ouder(s) of gezaghouder(s).
  • Met daarbij een (kopie) van een geldig legitimatiebewijs.

Bij een Nederlandse identiteitskaart voor kinderen onder de 12 jaar

• (Schriftelijke) toestemming van de ouder(s) of gezaghouder(s).
  • Met daarbij een (kopie) van een geldig legitimatiebewijs.