Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt gezinnen

Veel sportclubs en verenigingen hebben hun deuren geopend voor kinderen die (nog) geen lid zijn. Kinderen kunnen gratis meedoen aan lessen en trainingen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt kinderen uit gezinnen die erg enthousiast zijn over een sport, maar waar er geen geld is om de contributie te betalen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de gemeente Putten hebben afspraken gemaakt over de betaling van de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.

Aanvraag indienen

Ouders of verzorgers kunnen niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De aanvraag kan alleen door een intermediair worden ingediend. In de gemeente Putten hebben onder andere de volgende organisaties een intermediair: JeugdPunt, Jong-Putten, Humanitas en Welzijn Putten. Vraag bij hen na wie kan helpen met een aanvraag. De intermediair kent de spelregels en weet of een kind in aanmerking komt. Een kind kan vaak binnen 3 weken sporten bij een goedgekeurde aanvraag.

Lesgeld en eventuele benodigdheden

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Dit is het maximum van € 225,00 per kind per jaar voor een sport. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan de club of vereniging overgemaakt. Ouders ontvangen eventueel ook een waardebon voor attributen of sportkleding als er nog een bedrag over is van de € 225,00. De waardebon is in te leveren bij Sport Inn of Scapino in Putten.

• Welzijn Putten

• Monique Steunenberg