• Schoonmaak en onderzoek van het riool

21 juni 2021

Het riool in een deel van de wijk Bijsteren wordt schoongemaakt en onderzocht. Hetzelfde geldt voor het bedrijventerrein Keizerswoert. Het werk vindt plaats tussen maandag 21 juni tot en met vrijdag 9 juli. Dit gebeurt zoveel mogelijk tussen 07.00 en 17.00 uur.

• Website niet altijd goed bereikbaar

21 juni 2021

In verband met een update is de website de komende week niet altijd even goed bereikbaar. Excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip.

• Check het natuurbrandrisico

21 juni 2021

Kent u de website www.natuurbrandrisico.nl? Daarop ziet u hoe groot het risico is op een onbeheersbare natuurbrand. In het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide gras(duinen) de kans op natuurbrand toeneemt bij droog weer. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar uitbreiden.

• Inwoners mogen stemmen op naam nieuwe woonwijk

21 juni 2021

De gemeente Putten presenteert drie potentiele namen voor de nieuwe woningbouwlocatie Putten-Zuid: Scholtkampen, Halvinkhuizen en De Beitel. Deze drie namen zijn door de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte (CNOR) uitgekozen uit de ruim 50 inzendingen eerder dit jaar. Inwoners van Putten kunnen vanaf woensdag 16 juni tot maandag 28 juni hun stem uitbrengen op de naam van hun voorkeur. Dit kunnen zij doen via de website samen.putten.nl/stemmen. Het college van B en W stelt de naam met de meeste stemmen vast als definitieve naam voor de toekomstige woonwijk.

• H.A. Lambooij 10 jaar burgemeester van de gemeente Putten

21 juni 2021

Vandaag is het exact 10 jaar geleden dat H.A. Lambooij is beëdigd als burgemeester van onze gemeente. Wij feliciteren de burgemeester met dit 10-jarig ambtsjubileum! Wij wensen hem bovendien veel gezondheid, wijsheid en zegen toe om ook de komende tijd invulling te geven aan zijn doel: burgemeester zijn voor álle mensen in Putten.

• 15 juni Internationale dag tegen ouderenmishandeling

21 juni 2021

Jaarlijks worden er naar schatting zo’n 30.000 ouderen slachtoffer van financieel misbruik of van financiële uitbuiting. Het leeghalen van bankrekeningen en het wegnemen van waardevolle goederen komt hierbij vaak voor. Het overkwam Hans en Petra. Hun zoon Bastiaan buitte hen financieel uit.

• Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland

21 juni 2021

Welke gemeente is de meest toegankelijke van Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte? Bij de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland bepaalt u welke gemeente deze titel wint.

• Heeft u het NL-Alert testbericht ontvangen? Praat erover met uw buren

21 juni 2021

Ontving u het NL-Alert testbericht op maandag 7 juni? Dan weet u hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Toch is het ontvangen van het NL-Alert testbericht niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen denken dat de ‘vaste lijn’ voldoende is om bereikbaar te zijn, en hebben hun mobiele telefoon uitstaan.

• Op vakantie naar het buitenland? Vraag tijdig een Nederlandse identiteitskaart of paspoort aan

15 juni 2021

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen gaat u misschien op vakantie of denkt u erover na om op vakantie te gaan. Als u naar het buitenland op vakantie gaat, heeft u een geldig reisdocument nodig. Controleer dus uw reisdocument(en) op geldigheid. Is uw document verlopen of verloopt deze binnenkort? Maak tijdig een afspraak om deze te vernieuwen.

• Loden leidingen in uw huis? Laat ze vervangen

07 juni 2021

Vroeger werden waterleidingen vaak van lood gemaakt. Sinds 1960 mag dat niet meer, omdat dit niet gezond is. Uit recent onderzoek blijkt dat lood in het drinkwater al bij een lage hoeveelheid voor gezondheidsrisico’s kan zorgen. Daarom is het belangrijk om loden leidingen te vervangen, hoe verborgen ze soms ook zitten.

• Geboorteboekje voor kersverse ouders

07 juni 2021

“Putten is een geweldige gemeente om in te wonen. Je eerste stapjes te zetten, naar school te gaan, vrienden te maken, te wonen en oud te worden.” Dit zijn de eerste woorden in het geboorteboekje. Dit boekje krijgt u cadeau als u uw kindje komt inschrijven in de gemeente Putten.

• Tegemoetkoming hoge zorgkosten

07 juni 2021

Inwoners van de gemeente Putten die hoge zorgkosten maken, bijvoorbeeld door een chronische ziekte of een beperking, kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van hoge zorgkosten. Het gaat om een bedrag van € 200,00.

• Bekijk uw tuin kritisch en snoei wanneer dat nodig is

01 juni 2021

Voor de veiligheid van weggebruikers worden allerlei maatregelen genomen. Wegbelijningen, verkeersborden en verkeerslichten zijn bedoeld om het verkeer in goede banen te leiden. Dat beplanting ook een belangrijke rol speelt bij de verkeersveiligheid wordt nogal eens onderschat. Beplanting die overhangt en het uitzicht belemmert, kan het verkeer erg hinderen.

• Putten helpt slachtoffers toeslagenaffaire

01 juni 2021

In Nederland zijn duizenden ouders slachtoffer geworden van de kinderopvangtoeslagaffaire. In januari riepen wij gedupeerden op zich te melden bij de gemeente. Daarop hebben diverse mensen gereageerd.

• Ervaar het openbaar vervoer

31 mei 2021

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een telefonisch spreekuur in Putten. OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het dit spreekuur vragen over reizen met bus en trein.