Afval aanbieden: hoe zit het ook alweer?

We constateren dat er vaker verkeerd afval in de gemeentelijke afvalzakken wordt aangeboden. Ook komt het geregeld voor dat afvalzakken steeds vroeger aan de weg worden gezet. Of dat afvalzakken te zwaar zijn. U kunt ons helpen door het afval op de juiste manier aan te bieden.

Maak gebruik van de AfvalWijzer app

Met de ‘Afvalwijzer’ app van AddComm ziet u precies wanneer wij welk soort afval in uw straat ophalen. Ook kunt u instellen dat u de dag voor de inzameling een melding op uw telefoon ontvangt. Heeft u geen smartphone maar wel internet? Kijk dan op www.mijnafvalwijzer.nl. In de app en op de website vindt u ook het AfvalABC. Hier leest u meer informatie over alle afvalstromen.

Afval aan de weg

We krijgen veel meldingen binnen over afval dat de avond voor de inzameling al aan de weg wordt aangeboden. Het resultaat hiervan is dat er regelmatig zakken worden losgemaakt door vogels of katten. Wij vragen u uw afval, zeker in de zomer, op de ochtend van de inzameling aan te bieden. Zo voorkomen we met zijn allen dat er ongedierte in de omgeving van uw woning komt.

U mag de afvalzakken op de ophaaldag vanaf 06.00 uur ’s morgens aan de kant van de weg zetten. De inzameling start vanaf 07.30 uur. U mag uw afval alleen in de gemeentelijke afvalzakken aanbieden.

Gewicht van de afvalzak

Op de afvalzakken staat hoeveel kilo een volle afvalzak mag wegen. Te zware afvalzakken blijven staan. Als u de afvalzak niet opruimt, wordt de afvalzak door ons apart opgehaald. Wij proberen dan de eigenaar te achterhalen. Door de afvalzakken op de juiste manier te gebruiken voorkomt u een mogelijke boete.