Erespeld voor de heer Hollanders

De heer G.C.J.M. (Gérard) Hollanders ontving op maandag 28 juni 2021 de erespeld van de gemeente Putten uit handen van burgemeester H.A. Lambooij. Hollanders ontving het eerbetoon vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Puttense gemeenschap in het algemeen en voor het Puttens Historisch Genootschap (PHG) in het bijzonder.

Hollanders is medeoprichter van het PHG en heeft zich gedurende 33 jaar ononderbroken ingezet voor het behouden, vergroten en uitdragen van de kennis over de geschiedenis en het karakter van Putten. In deze periode bekleedde hij diverse functies, waaronder die van secretaris en voorzitter. Hollanders stelde de Puttense historische canon op, schreef en werkte mee aan tal van publicaties, waarvan het Historisch Album Putten de meest recente is. In december 2020 nam hij afscheid als voorzitter van het PHG.

“Geschiedenis is voor de heer Hollanders als een puzzel. Hij zoekt net zolang naar de juiste stukjes totdat er iets moois ontstaat. Dat moois houdt hij niet voor zichzelf, maar deelt hij al vele jaren met anderen”, zo stelt burgemeester H.A. Lambooij. “Met levendige verhalen in de vorm van toespraken en publicaties heeft hij de rijke geschiedenis van Putten dichtbij de mensen weten te brengen.”