Heeft u het NL-Alert testbericht ontvangen? Praat erover met uw buren

Ontving u het NL-Alert testbericht op maandag 7 juni? Dan weet u hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Toch is het ontvangen van het NL-Alert testbericht niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen denken dat de ‘vaste lijn’ voldoende is om bereikbaar te zijn, en hebben hun mobiele telefoon uitstaan.

Ga het gesprek aan

Herkent u dit bij mensen in uw buurt? Het kan belangrijk zijn om altijd bereikbaar te zijn. Een NL-Alert krijgen we niet zomaar. Dan is het wel een veilig idee om te weten dat ook de mensen in uw buurt op de hoogte zijn. Ook zij weten op deze manier wat er aan de hand is en wat zij moeten doen. Bent u de buurtbewoner die de meeste buren wel kennen? Ga het gesprek met uw buren aan. En geef uw buren deze boodschap mee: Laad ‘m op en laat ‘m aan.

Het belang van NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties. Denk aan een grote brand, gifwolk of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat uitgelegd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie en updates kunt vinden. Ontvangt u een NL-Alert op uw mobiele telefoon? Dan weet u meteen wat er bij u in de buurt aan de hand is, wat u moet doen en hoe u anderen hierbij kunt helpen.

Meer informatie

NL-Alert
www.nl-alert.nl