Kent u iemand die een lintje verdient?

Een koninklijke onderscheiding (ook wel lintje genoemd) is in Nederland een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Wie verdient een lintje?

Iedereen die al een hele lange tijd iets bijzonders doet voor de samenleving kan een lintje verdienen. U kunt daarbij denken aan vrijwilligers op het gebied van sport, kunst, cultuur, de kerk of pleegzorg. Het kan ook zijn dat iemand een betaalde baan heeft, maar die baan op een hele bijzondere manier invult.

Wilt u iemand voordragen?

En woont die persoon in de gemeente Putten? Neem dan eerst contact op met de kabinetsmedewerkster van de gemeente Putten. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een koninklijke onderscheiding. Denkt de kabinetsmedewerkster dat uw voorstel kans van slagen heeft? Dan vertelt zij ook waar u op kunt letten bij de daadwerkelijke aanvraag.

Tip: bel of mail ons eerst om te horen of uw voorstel kans van slagen heeft.

Wanneer zijn de uitreikingen?

De burgemeester kan een koninklijke onderscheiding uitreiken:

  • tijdens de jaarlijkse lintjesregen, de dag voor Koningsdag;
  • of bij een bijzondere gelegenheid, zoals een afscheid of jubileum. Dit moment moet wel te maken hebben met de reden van het lintje.

Wanneer dien ik het voorstel in?

Draag iemand vóór zaterdag 1 juli aan voor de ‘lintjesregen’ van volgend jaar. De advies- en beslisprocedure vraagt namelijk veel tijd. Wilt u iemand voordragen voor een tussentijdse gelegenheid? Dien uw aanvraag minimaal 6 maanden van tevoren in.

Vragen?

Wij staan u graag te woord.

Kabinetsmedewerkster
(0341) 359 710
onderscheidingen@putten.nl
www.putten.nl/onderscheidingen