Kinderen halen elektronisch afval op bij inwoners thuis

Donderdag 7 september opende wethouder Sander van Nieuwenhuizen de E-waste Race bij basisschool De Wegwijzer. In Putten strijden basisscholen De Wegwijzer en De Fontein vier weken lang tegen elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd). Inwoners in de buurt van deze scholen kunnen hun elektronisch afval thuis laten ophalen.

Doet u ook mee?

Van 11 september tot en met 5 oktober 2023 kunt u het elektronisch afval gemakkelijk en gratis thuis laten ophalen. Dit kunt u doen doorgeven de website www.ewasterace.nl.

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker of defect mobieltje. Maar ook oude of kapotte kabels en adapters zijn e-waste. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

E-waste Race Noord-Veluwe

Op de Noord-Veluwe nemen tien basisscholen deel aan de E-waste Race Noord-Veluwe, die mogelijk is gemaakt door de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Oldebroek én Weee Nederland en WeCycle.