Kwaliteitsteam Veluwe biedt recreatieondernemers advies en coaching

Begeleidingstraject voor productontwikkeling en innovatie op vakantieparken

Ondernemers die het recreatieve aanbod verder willen ontwikkelen of de bedrijfsvoering willen verbeteren op hun vakantiepark, kunnen een beroep doen op het Kwaliteitsteam Veluwe. In 2017 kunnen zo’n 25 bedrijven op de Veluwe deelnemen aan een begeleidingstraject.

Het Kwaliteitsteam Veluwe is er voor ondernemers die open staan voor advies en geholpen willen worden met kwaliteitsverbetering of innovatie. Ondernemers krijgen bijvoorbeeld advies over positionering, nieuwe recreatieproducten, kostenbesparingen of kwaliteitsverbetering. Daarbij wordt zowel naar het ondernemerschap, het recreatieve product en de bedrijfsvoering gekeken.

Van intake tot advies

Deelname aan een begeleidingstraject begint met een intakegesprek, waarbij de specifieke bedrijfssituatie en de vragen van de ondernemer worden besproken. Op basis hiervan wordt een team samengesteld van specialisten met uiteenlopende deskundigheid. De specialisten zijn ervaren adviseurs op het gebied van bijvoorbeeld: recreatieconcepten, leefstijlen, marketing, bedrijfsvoering, financiën, juridische zaken of terreininrichting. Vijf adviseurs bezoeken samen een halve dag het bedrijf en werken een advies aan de ondernemer uit: waar zien zij kansen voor het bedrijf, welke verbetermogelijkheden zijn haalbaar?

Implementatie en coaching

Het advies wordt als aanbeveling aan de ondernemer gepresenteerd. Het is aan het kampeer- of bungalowpark om aan de slag te gaan met de aanbevelingen. Op basis van het advies biedt het Kwaliteitsteam Veluwe ook een coach aan, die gedurende langere tijd het bedrijf kan ondersteunen en adviseren bij de implementatie van de adviezen.

Organisatie

Het Kwaliteitsteam Veluwe wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en is uitsluitend bedoeld voor kampeer- en bungalowbedrijven in de deelnemende gemeenten aan het programma Vitale Vakantieparken: Apeldoorn, Barneveld, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Meer informatie en contact

Meer informatie over het Kwaliteitsteam Veluwe is te vinden op www.vitalevakantieparken.nl. Voor vragen, een kennismakingsgesprek of voor aanmelding, kunt u contact opnemen met Roelof Siepel: rsiepel@regionoordveluwe.nl of 06 1221 8579. 

Uitgelicht