Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Informatieavond over ondermijning op 10 maart 2020

Onder het motto ‘Boef zoekt Boer’ organiseert de gemeente Putten op dinsdag 10 maart een informatieavond over het thema ondermijning. De avond wordt gehouden in ‘de Blokhut’, Oude Nijkerkerweg 19 in Putten. Het programma start om 19.30 uur, inloop is vanaf 19.15 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De gemeente organiseert de informatieavond in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland. Doel is om inwoners en ondernemers in het buitengebied bewust te maken van signalen die op ondermijning kunnen duiden. “Het buitengebied, ook dat van Putten, is kwetsbaar geworden voor ondermijning’, zo stelt burgemeester H.A. Lambooij. “De georganiseerde criminaliteit is vaak dichterbij dan gedacht en kent verschillende vormen. Denk daarbij aan een boerenschuur die voor veel geld wordt verhuurd. Of denk aan een bedrijf met geblindeerde ramen of aan een slecht verlicht pand dat overdag is gesloten, maar waar ’s avonds wel vaak volk loopt”.

Volgens Lambooij maken criminelen meer en meer gebruik van de anonimiteit die het buitengebied biedt. Hij wijst erop dat ondernemers vaak onbewust meewerken aan vormen van georganiseerde misdaad: “Wij moeten niet naïef zijn met elkaar”.

Programma ‘Boef zoekt Boer’

• 19.15 uur Inloop