Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

‘Natuur op het bedrijf’ thema Toeristisch Café 24 maart 2020 uitgesteld tot nader order!

LET OP: De gemeente Putten stelt alle publieksbijeenkomsten die niet direct urgent zijn uit tot nader order. Het Toeristisch Café op 24 maart gaat NIET door. Voor het laatste nieuws (updates), vragen en feiten over de situatie rondom het coronavirus in Putten, houd onze website in de gaten:

www.putten.nl/coronavirus

Hieronder volgt de oorspronkelijke informatie over het Toeristisch Café.

‘Natuur op het bedrijf’ is het thema van het eerstvolgende Toeristisch Café in Putten. Hierbij staat niet alleen de gewenste natuur centraal, maar ook de bestrijding van ongedierte. Het toeristisch café is op dinsdag 24 maart en begint om 19.30 uur. Plaats van handeling is museumboerderij ‘De Mariahoeve’ aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten.

Aanmelden

Vooraf opgeven is gewenst. Dit kan door te mailen naar suenk@putten.nl onder vermelding van Toeristisch Café.

Toeristisch Café

Het Toeristisch Café is een initiatief van de Puttense recreatieondernemers en de gemeente Putten. Doel van het Toeristisch Café is om in een informele setting van gedachten te wisselen over het toerisme in Putten. Verantwoordelijk wethouder Roelof Koekkoek: “De recreatiesector is van groot belang voor Putten. Wij trekken daarbij steeds vaker met de sector op. Bijvoorbeeld door dit Toeristisch Café. Ook organiseren wij samen excursies naar inspirerende voorbeeldbedrijven in het land en zijn wij eigenlijk voortdurend met elkaar in gesprek over de toekomst van de recreatiesector”.

‘Natuur op het bedrijf’

De deelnemers aan het café worden onder andere bijgepraat over het ‘vergroenen’ van een bedrijf, bijvoorbeeld door het inzaaien van bloemenmengsels. Het Puttense bedrijf SON laat zien wat de mogelijkheden zijn. Het bedrijf Biocontrol praat de deelnemers bij over het op een natuurlijke manier bestrijden van bijvoorbeeld de eikenprocessierups en de engerling. Stichting Grensverleggende Talenten laat zelfgemaakte dierenverblijven zien, waaronder een bijenhotel. De deelnemers aan het café mogen een koolmezenkast mee naar huis nemen. “Kortom: een mooi programma. Echt de moeite waard om te komen. Ik hoop op een mooie opkomst”, aldus wethouder Koekkoek.