Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Putten viert de vrijheid met z’n allen

Meer dan 20 organisaties in Putten zetten zich in voor ‘Putten Herdenkt’. Met dit project staat Putten stil bij het herdenken van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en het vieren van 75 jaar vrijheid. In de komende maanden worden er veel uiteenlopende activiteiten georganiseerd die bij het thema aansluiten.

Subsidiepot volledig benut

De gemeente Putten en provincie Gelderland hebben subsidie beschikbaar gesteld voor organiserende partijen, zodat er extra aandacht kan worden geschonken aan het jubileumjaar. De subsidiepot van de gemeente Putten is volledig benut en dat heeft geleid tot het gevarieerde programma waar jong en oud van kan gaan genieten in de komende periode.

Meer informatie

Voor meer informatie en een volledig overzicht van de activiteiten kunnen inwoners binnenlopen bij VVV Putten of kijken op de website www.puttenherdenkt.nl.

Uitgelichte activiteiten

In maart begint het met de mogelijkheid om trajecten van het Westerborkpad te lopen onder begeleiding van een gids. Dit project is een samenwerking tussen de historische verenigingen van Putten, Ermelo, Harderwijk en Nijkerk.

Op 27 en 28 maart wordt de muziektheatervoorstelling ‘En nu…?’ gespeeld door Theaterhuis Wild Zwijn. De voorstelling gaat over herdenken en verbindt problemen van de hedendaagse jeugd met de razzia van toen; de oorlog van toen met de oorlog in Syrië nu. Kaarten voor de voorstellingen zijn te verkrijgen bij VVV Putten.

In april en mei volgen er diverse activiteiten, zoals theatervoorstellingen van Theater Stroud, bevrijdingsconcerten, lezingen, een bevrijdingsfestival met diverse activiteiten voor jong en oud en de derde Freedom Memorial Tour.

Afbeelding Putten herdenkt 2020