Maart 2021

 • Word deelnemer van Burgernet

  29 maart 2021

  Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw omgeving. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen meedoen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

 • Vraag de gratis bespaarset aan

  29 maart 2021

  Met simpele maatregelen kunt u al flink besparen. Zet de eerste stap door gratis de bespaarset met ledlamp en stand-by-stop aan te vragen. Zo bespaart u niet alleen energie, maar ook nog geld. Het aanvragen van een set is kosteloos. U kunt 1 aanvraag doen per adres. Voor deze actie geldt op is op.

 • Aangepaste dienstverlening Afvalbrengstation

  29 maart 2021

  Afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan. Dit betekent dat de medewerkers van de buitendienst ’s ochtends starten om 07.30 uur. Voor de afvalinzameling betekent dit dat het afval vanaf 07.30 uur aan de weg moet staan. Wilt u hieraan denken?

 • Training voor kinderen van ouders met psychische problemen en/of een verslaving

  24 maart 2021

  Heb jij het gevoel dat je wereld op z’n kop staat? Gaan de dingen bij jouw thuis anders dan bij andere kinderen? Kun je niet altijd met je ouders of een van je ouders praten en begrijp je niet waarom? Dan is de training ‘alles op zijn kopp’ iets voor jou.

 • Neem online een kijkje in een duurzaam huis

  22 maart 2021

  Veel Nederlanders willen aan de slag met het verduurzamen van hun huis. Om hen op weg te helpen, organiseert De Nationale Duurzame Huizen Route van maandag 22 maart tot zaterdag 10 april de online thematours. Inwoners kunnen zich inschrijven voor een videogesprek met een huiseigenaar die al ervaring heeft met bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen of kleine energiebesparende maatregelen.

 • Pas op bij hulpvraagfraude

  22 maart 2021

  Bij hulpvraagfraude doet een oplichter zich voor als een bekende via bijvoorbeeld WhatsApp. Bijvoorbeeld als uw (klein)zoon of (klein)dochter, maar regelmatig ook als vriend of vriendin. Er wordt gevraagd om hem of haar snel te helpen door geld over te maken of te klikken op een betaalverzoek.

 • Nieuwbouw in Putten op schema

  23 maart 2021

  De gemeente Putten ligt, ondanks de coronatijd, op schema met het bouwen van nieuwe woningen. Dat laat wethouder Ewoud ’t Jong weten namens het college van burgemeester en wethouders. Met de woningen die nu in aanbouw zijn, lukt het de gemeente om het gewenste aantal woningen te bouwen. In de periode 2019 tot 2025 gaat het om 700 nieuwe woningen (120 per jaar). Een flinke verhoging vergeleken met de periode hiervoor; tot 2018 ging het om 70 á 80 woningen per jaar.

 • Putten weer een stukje schoner

  22 maart 2021

  Zaterdag 20 maart vond de Landelijke Opschoondag 2021 plaats. Helaas zonder gezamenlijke bijeenkomsten en grote groepen. Maar wél met ruim 250 enthousiaste inwoners die zich hebben ingezet om Putten zwerfafvalvrij te maken. Samen haalden ze 1.250 kilo zwerfafval op.

 • Rekenkamer: subsidieontvangers tevreden, maar ruimte voor verbeteringen

  18 maart 2021

  Instellingen en verenigingen die subsidie ontvangen voor evenementen, cultuur, sport en welzijn in de gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten zijn overwegend tevreden met het gemeentelijke subsidiebeleid en de uitvoering daarvan.

 • Gezocht: leden voor straatnamencommissie

  15 maart 2021

  De gemeente Putten krijgt een officiële straatnamencommissie: de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte. Het college van burgemeester en wethouders is op zoek naar inwoners die lid willen worden van deze nieuwe commissie.

 • Gemeentegids 2021 is verschenen. Vraag een exemplaar aan!

  15 april 2021

  De nieuwe gemeentegids van Putten is verschenen. De gemeentegids 2021 informeert u over de dienstverlening van de gemeente en het gemeentebestuur. Ook is de zorgwijzer opgenomen in de nieuwe gids en staan er adressen in van bedrijven, scholen, verenigingen en clubs in onze gemeente. De prachtige foto’s in de gemeentegids zijn ook dit jaar grotendeels afkomstig van inwoners van de gemeente Putten.

 • Ervaar het openbaar vervoer

  16 maart 2021

  Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een telefonisch spreekuur in Putten. OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het spreekuur vragen over reizen met bus en trein. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

 • Ophalen grof afval en tuinafval online te regelen

  16 maart 2021

  U kunt ervoor kiezen om uw grof afval of tuinafval op te laten halen. Dit is wel tegen een hoger tarief een hoger tarief dan uw afval brengen bij het afvalbrengstation. Als het afval bij u is opgehaald, ontvangt u een factuur.

 • Uitnodiging vaccinatie voor jongeren

  22 maart 2021

  Jongeren die dit jaar 14 zijn of worden krijgen in het voorjaar een uitnodiging thuisgestuurd voor een vaccinatie tegen meningokokken ACWY. Ook de meisjes die dit jaar 13 zijn of worden krijgen dit voorjaar een uitnodiging: voor een HPV-vaccinatie. GGD Noord- en Oost-Gelderland voert de vaccinaties uit. Kinderen die dit jaar 9 worden, krijgen in het najaar een uitnodiging voor de DTP/BMR vaccinaties.

 • Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart

  16 maart 2021

  Op zaterdag 20 maart is het weer zover! De Landelijke Opschoondag. Elk jaar wordt in maart in alle gemeenten in Nederland de Landelijke Opschoondag georganiseerd. Ook in Putten is deze dag ondertussen traditie geworden. Ondanks de coronabeperkingen hebben zich dit jaar ruim 200 personen aangemeld. Deze vrijwillig helpende handen gaan de gemeente Putten weer een stuk schoner maken.

 • Luisterend oor: het spreekuur van de participatieraad

  08 maart 2021

  Maakt u gebruik van een regeling? Een regeling van de Wmo, de Jeugdwet of de Participatiewet? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Bent u tevreden? Of juist niet? Heeft u ideeën wat er anders zou kunnen? Wij horen het graag!

 • Van Geenstraat gaat op de schop

  08 maart 2021

  Dit najaar vindt er groot onderhoud plaats aan de Van Geenstraat. Een deel van de weg, ter hoogte van de sportparken, wordt verlegd. Veel van onze inwoners maken (regelmatig) gebruik van de Van Geenstraat. Wij vragen u om uw meningen en inzichten met ons te delen via een vragenlijst. Uw inbreng gebruiken wij bij het ontwerp van de Van Geenstraat.

 • Gebruik van gemeentegrond in het buitengebied

  08 maart 2021

  De gemeente Putten heeft onderzoek gedaan naar haar eigendommen. Hierdoor beschikken wij over een overzichtelijke administratie en zijn wij in staat de gemeentelijke gronden te beheren. Het project Eigendom op Orde is een vervolg op het eerder uitgevoerde project Snippergroen binnen de bebouwde kom.

 • Subsidie voor het vergroenen van uw tuin, terrein of plein

  09 maart 2021

  Warme zomers. Hoosbuien. Droogte. We hebben er steeds vaker mee te maken. ’s Zomers zijn we allen op zoek naar manieren om het binnen koel te houden. Wist u dat een groene tuin u daarbij kan helpen? Een groene tuin is niet alleen verkoelend, het geeft ook een positieve bijdrage aan het milieu en het dierenleven. De gemeente Putten geeft daarom subsidie aan inwoners, bedrijven en scholen die hun tuin, bedrijventerrein of schoolplein willen vergroenen.

 • Inwoners kiezen naam voor nieuwe woonwijk Putten-Zuid

  03 maart 2021

  De inwoners van de gemeente Putten mogen bepalen welke naam de nieuwe woonwijk krijgt, die nu nog de werktitel Putten-Zuid draagt. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Lokale deskundigen maken een voorselectie van drie geschikte namen voor de wijk. In de loop van het komend jaar vindt de verkiezing voor de nieuwe naam plaats.

 • Cijfers lokale woonlasten naar beneden bijgesteld

  03 maart 2021

  De Vereniging Eigen Huis publiceerde vorige week de gemiddelde stijgingen van de gemeentelijke heffingen. Echter, de cijfers voor Putten bleken onjuist te zijn. De cijfers voor Putten zijn in werkelijkheid lager dan in de publicatie werd aangeven.

 • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

  02 maart 2021

  Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel werknemers en ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Het gaat dan om de huur of hypotheek en de kosten voor elektriciteit, gas en water. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

 • Groot onderhoud en gedeeltelijke verlegging Van Geenstraat

  02 maart 2021

  De gemeente start dit najaar met groot onderhoud aan de Van Geenstraat. Een deel van de weg, ter hoogte van de sportparken, wordt verlegd. Omdat veel van onze inwoners (regelmatig) gebruik maken van de Van Geenstraat, is uw mening belangrijk voor ons. Daarom vraagt de gemeente Putten u om de vragenlijst in te vullen.

 • Tegemoetkoming hoge zorgkosten

  02 maart 2021

  Inwoners van de gemeente Putten die hoge zorgkosten maken, bijvoorbeeld door een chronische ziekte of een beperking, kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van hoge zorgkosten. Het gaat om een bedrag van maximaal € 200,00.

 • Hulp bij het maken van de afspraak voor de vaccinatie

  02 maart 2021

  Veel mensen krijgen één dezer dagen de oproep voor de coronavaccinatie. Heeft u de oproep gekregen en wilt u zich laten vaccineren? Dan moet u zelf een afspraak maken bij de GGD. Heeft u hulp nodig bij het maken van de afspraak? Dan kunt u op de dinsdag- en donderdagochtenden terecht bij het spreekuur van Welzijn Putten in Stroud (Brinkstraat 91).

 • Burgemeester Putten hekelt bekladdingen verkiezingsborden

  02 maart 2021

  Burgemeester H.A. Lambooij van de gemeente Putten vindt het verschrikkelijk dat de afgelopen week op meerdere verkiezingsborden in zijn gemeente hakenkruizen zijn aangebracht. “Dit snijdt mij vol door de ziel. En ik weet zeker dat dit ook voor veel van onze inwoners geldt. Met name voor de oudere Puttenaren is de Tweede Wereldoorlog nooit ver weg. Hoe haal je het in je hoofd!”