Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart

Op zaterdag 20 maart is het weer zover! De Landelijke Opschoondag. Elk jaar wordt in maart in alle gemeenten in Nederland de Landelijke Opschoondag georganiseerd. Ook in Putten is deze dag ondertussen traditie geworden. Ondanks de coronabeperkingen hebben zich dit jaar ruim 200 personen aangemeld. Deze vrijwillig helpende handen gaan de gemeente Putten weer een stuk schoner maken.

Houd het coronaproof

• Raapt u afval met mensen buiten uw huishouden? Zorg dat u maximaal met 1 persoon op pad gaat en houd 1,5 meter afstand van elkaar. In uw eentje of met personen in uw huishouden opschonen blijft het veiligst.
  • Blijf zoveel mogelijk in uw eigen buurt wanneer u zwerfafval raapt.
  • Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid.
  • Draag altijd rubber of latex handschoenen als u zwerfafval raapt en gebruik een grijper. Gebruikt u wegwerphandschoenen? Gooi deze dan na het opschonen bij het restafval.
  • Vindt u zwerfafval dat u niet vertrouwt? Laat het liggen en geef dit door aan de gemeente.
  • Deel geen handschoenen, grijper of drinkfles.

Nicolet van den Hoorn