Subsidie voor het vergroenen van uw tuin, terrein of plein

Warme zomers. Hoosbuien. Droogte. We hebben er steeds vaker mee te maken. ’s Zomers zijn we allen op zoek naar manieren om het binnen koel te houden. Wist u dat een groene tuin u daarbij kan helpen? Een groene tuin is niet alleen verkoelend, het geeft ook een positieve bijdrage aan het milieu en het dierenleven. De gemeente Putten geeft daarom subsidie aan inwoners, bedrijven en scholen die hun tuin, bedrijventerrein of schoolplein willen vergroenen.

Dit zijn de 6 maatregelen die u kunt nemen

Maatregel Subsidie
1. Een boom planten

€ 35,00 per boom
Maximaal 2 bomen.
Deze subsidie is aanvullen op het boomadoptieplan. Via het boomadoptieplan kunt u kosteloos een boom ontvangen. Die kosteloze bomen zijn echter beperkt beschikbaar. Meer informatie: www.putten.nl/boomadoptieplan.

2. Regenwater afkoppelen € 40,00 (zonder voorzieningen)
€ 50,00 per infiltratiekrat
€ 100,00 per m3 verwijderde grond
Maximaal € 1.000,00
3. Een dak groen(blauw) maken € 20,00 per m2
Maximaal € 2.500,00
4. Bestrating weghalen € 4,00 per m2
Maximaal € 500,00
5. Een regenton, -schutting of -zuil plaatsen € 20,00 per regenton
€ 25,00 per segment
Maximaal 2 tonnen of segmenten
6. Regenwater nuttig gebruiken 20% van de kosten
Maximaal € 500,00

Zo vraagt u subsidie aan

www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling

1. Dien een aanvraag in bij Veluwe Duurzaam voordat u aan de slag gaat.
  2. Veluwe Duurzaam beoordeelt uw aanvraag. Na goedkeuring kunt u aan de slag.
  3. Werkzaamheden afgerond? Vul binnen 6 maanden uw gegevens verder aan in uw online aanvraag. Voeg voor- en na-foto’s toe.
  4. Veluwe Duurzaam controleert of uw aanvraag volledig is.
  5. Veluwe Duurzaam stuurt de volledige aanvraag daarna door naar de gemeente Putten. Voldoet de uitvoering van de werkzaamheden aan de voorwaarden? Dan wordt de subsidie overgemaakt.

Vragen over de subsidieregeling?

Neem contact op met de helpdesk van Veluwe Duurzaam, telefoonnummer (0525) 701 015. Veluwe Duurzaam behandelt de subsidieaanvragen voor ons. Ook eventuele aanvullende voorwaarden vindt u op de website van Veluwe Duurzaam.

www.putten.nl/steenbreek

Subsidie voor groene schoolpleinen

Ook scholen kunnen subsidie krijgen. Voor het vergroenen van het schoolplein geven wij een maximale bijdrage van € 12.500. Alle scholen in Putten hebben een brief van ons ontvangen met meer informatie over de regeling en het aanvragen van subsidie. Ook de provincie Gelderland en het waterschap Vallei & Veluwe bieden subsidiemogelijkheden. Wilt u meer informatie? Bel ons dan gerust op telefoonnummer (0341) 359 611 of e-mail naar info@putten.nl.

Afbeelding van iemand die haar tuin groener maakt