Mei 2019

• Voorkom dat uw fiets wordt gestolen

17 juni 2019

Helaas worden er nog steeds fietsen gestolen. Zo ook op het station in Putten. Wilt u dit niet? Dan is het belangrijk dat u uw fiets veilig stalt. De politie geeft u hiervoor een aantal tips.

• Buitenschools muziekonderwijs in Putten

27 mei 2019

Onlangs rondde onderzoeksbureau Enneüs het onderzoek ‘Muziek in Putten’ af in opdracht van het college van B en W. De uitkomsten sterken de gemeente om de huidige aanpak van muziekonderwijs op de basisscholen voort te zetten.

• Noord-Veluwse gemeenten én waterschap slaan handen ineen voor een klimaatrobuuste regio

27 mei 2019

Op woensdag 22 mei 2019 ondertekenden 7 Noord-Veluwse gemeenten én Waterschap Vallei en Veluwe op het klimaatplein voor het gemeentehuis van Oldebroek de bestuursovereenkomst Water en Klimaatadaptatie Noord-Veluwe. Daarin staat hoe zij werken aan een klimaatrobuuste regio.

• College wil tij jeugdzorg keren

23 mei 2019

Meer aandacht voor preventie, minder snel doorverwijzen naar dure jeugdzorg en de bureaucratie terugdringen. Zo wil het college van B en W van de gemeente Putten de kostenstijging in de jeugdzorg een halt toeroepen.

• Putten doet mee met NIXzonderID

20 mei 2019

Van 23 mei tot 3 juni is de landelijke actie ‘NIXzonderID'. Deze periode vragen we jongeren in Putten om hun identiteitsbewijs (ID) alvast klaar te houden als zij drank of sigaretten kopen. Ook roepen we verstrekkers op om de leeftijdscheck te doen bij alle jongeren die alcohol of tabak willen kopen. Want NIX doen we samen.

• Bekijk uw tuin kritisch en snoei waar het nodig is

20 mei 2019

Voor de veiligheid van weggebruikers worden allerlei maatregelen genomen. Wegbelijningen, verkeersborden en verkeersregelinstallaties zijn bedoeld om het verkeer in goede banen te leiden. Dat beplanting ook een belangrijke rol speelt bij de verkeersveiligheid wordt nogal eens onderschat. Beplanting die overhangt en het uitzicht belemmert kan het verkeer erg hinderen.

• Bijzondere bijstand voor ziektekosten vervalt

20 mei 2019

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de vergoedingen van bijzondere bijstand voor ziektekosten met ingang van 1 juni 2019 te laten vervallen. Dit betekent dat noodzakelijke medische kosten, die niet of niet helemaal door de basisverzekering vergoed worden, niet meer voor bijzondere bijstand in aanmerking komen.

• ProRail stapt over op digitale communicatie bij werkzaamheden

20 mei 2019

ProRail zorgt voor een veilig, betrouwbaar, punctueel en duurzaam spoor. Daarom onderhoudt en vernieuwt ProRail continu het spoor, de wissels en de stations. Bij (nachtelijke) werkzaamheden informeert ProRail de omwonenden van het spoor. Dit deed ProRail met een huis-aan-huis bewonersbrief. Maar net als vele andere organisaties stopt ProRail met het sturen van deze huis-aan-huis brieven en stapt de organisatie over op digitale communicatie. Wij adviseren omwonenden om zich aan te melden voor de e-mailservice van ProRail.