Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Centrumplan: werk aan de pleinen van start

In de eerste week van juni start het werk aan de pleinen, te beginnen bij het Fontanusplein. Het toekomstbestendig maken van het centrum brengt werk met zich mee. Wij doen er alles aan om de overlast voor tot een minimum te beperken.

Vragen over de werkzaamheden?

Aannemingsmaatschappij Van Gelder uit Elburg verzorgt het werk aan het Kerkplein en het Fontanusplein. Heeft u specifieke vragen over de werkzaamheden? Neem dan rechtstreeks contact op met Van Gelder.

Planning Start Gereed
Fase A - Fontanusplein voor de ingang van het gemeentehuis Juni 2020 Juli 2020
Fase B - Fontanusplein voor De Aker Augustus 2020 September 2020
Fase C - Kerkplein bij de Oude Kerk Oktober 2020 November 2020
Fase D - Kerkplein voor het VVV December 2020 Februari 2021

Tijdens de bouwvak wordt er niet aan de pleinen gewerkt. De bouwvak is van maandag 3 augustus tot en met vrijdag 21 augustus. In de planning zijn we met name bij fase C en fase D afhankelijk van de weersomstandigheden.

   

Winkelstraten in 2021

Het grootste deel van de werkzaamheden aan de winkelstraten (kernwinkelgebied) staat gepland voor 2021. Voorbereidend werk kan eerder plaatsvinden. Dit gebeurt nu bijvoorbeeld al in de Dorpsstraat.

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden aan de pleinen behouden we ten minste 25 procent van de parkeervakken. De blauwe zone blijft hier van kracht. Wilt u langer parkeren? Gebruik dan bij voorkeur de parkeerterreinen aan de Brinkstraat.

   

Contactgegevens