Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Steeds minder overlast hondenpoep

Hondenpoep staat bovenaan de lijst van ergernissen. De gemeente Putten ontving hierover jaarlijks een groot aantal meldingen. Het probleem vroeg om een gedegen oplossing. Na een geslaagde proef met ‘hondenpoepbakken’ in 2016 de wijk Hoge Eind, besloot de gemeente de bakken ook in andere wijken te plaatsen. Deze aanpak werpt zijn vruchten af: het aantal meldingen is gedaald van 76 in 2015 naar 22 in 2019.

Hondenpoepbakken- en zakjes

Op dit moment telt de gemeente Putten 52 hondenpoepbakken. Deze staan op plekken waar de overlast de afgelopen jaren het grootst was. Bovendien zijn er vorig jaar bovenop 14 hondenpoepbakken ‘dispensers’ geplaatst met daarin gratis hondenpoepzakjes. Inwoners met een hond kunnen de hondenpoep op die manier gemakkelijk opruimen.

Meldingen hondenpoep Aantal
2015 76
2016 66
2017 46
2018 42
2019 22

Overlast melden of verzoek indienen

Ervaart u toch nog overlast? Of wilt u een verzoek indienen voor het plaatsen van een hondenpoepbak? Meld dit via www.verbeterdebuurt.nl.

www.putten.nl/honden