Gooi geen vochtige toiletdoekjes in het toilet

De gemeente vraagt u om geen vochtige toiletdoekjes in het toilet te gooien. Dit kan verstoppingen veroorzaken in het riool en zelfs de pompen van de rioolgemalen kunnen hierdoor vast lopen. U kunt ons helpen dit te voorkomen door vochtige toiletdoekjes in de luierafvalzak te gooien. Helpt u mee?

Vochtige toiletdoekjes

Op de verpakking van vochtige toiletdoekjes staat dat de deze biologisch afbreekbaar zijn en u ze daarom in het toilet mag gooien. Alleen voordat de doekjes afgebroken zijn, vormen ze al een prop rond de waaier van de rioolpomp, waardoor deze verstopt raakt. Daarom vragen wij u om géén vochtige toiletdoekjes in het toilet te gooien.

Vastgelopen rioolgemaal

Op de foto ziet u een vastgelopen rioolgemaal door vochtige toiletdoekjes. Het schoonmaken van de pompen kost veel tijd en extra stroomgebruik. Doordat er veel onderhoud nodig is, verslijten de pompen sneller en zijn daardoor eerder aan vervanging toe. Daarom is uw hulp hard nodig en belangrijk. Op deze manier worden problemen voorkomen en blijven de kosten (en daarmee de rioolheffing) zo laag mogelijk.