Rijbewijs aanvragen

Door het coronavirus kunt u alleen op afspraak uw rijbewijs aanvragen bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Hiervoor kunt u online of telefonisch een afspraak maken.

Meenemen bij uw afspraak

• Vergeet niet om het volgende mee te nemen bij uw afspraak:
  • uw huidige rijbewijs;
  • een recent, goedgelijkende kleurenpasfoto volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid. De pasfoto mag maximaal 6 maanden oud zijn op het moment van de aanvraag;
  • een geldig identiteitsbewijs als er geen rijbewijs getoond kan worden.

Kosten

Voor het aanvragen van een rijbewijs betaalt u € 40,65. Bij een spoedaanvraag betaalt u € 34,10 extra. De kosten dient u bij de aanvraag in het gemeentehuis te betalen.

Rijbewijs ophalen

Na 5 werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen bij de gastvrouw in het gemeentehuis. Denkt u eraan om ook hiervoor een afspraak te maken?

Met spoed een rijbewijs nodig?

Op maandag tot en met vrijdag kunt u voor 14.00 uur een spoedaanvraag doen. Het rijbewijs ligt dan in de regel de volgende werkdag na 10.30 uur voor u klaar bij de gastvrouw in het gemeentehuis.

Verlening rijbewijs in verband met corona

De Europese Commissie heeft besloten om de geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen met 9 maanden te verlengen. Dit geldt voor de rijbewijzen die in de periode vanaf 1 februari tot en met 30 november 2020 verlopen. Die 9 maanden verlenging gaan in vanaf de verloopdatum op het rijbewijs. Buiten Europa geldt deze regeling niet.