Ook deze zomer genoeg drinkwater voor iedereen. Helpt u mee?

Elke dag vult Vitens grote waterbakken met vers opgepompt drinkwater. In de zomer raakt die voorraad soms sneller op, omdat we zoveel extra water gebruiken. Om de tuin te sproeien, een zwembadje te vullen of een koude douche te nemen bijvoorbeeld. Als we met z’n allen wijs met drinkwater omgaan, is er genoeg voor iedereen. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Helpt u ook mee?

Zwemmen en waterspelletjes

Op warme dagen is het heerlijk om af te koelen in een opblaaszwembad(je). En kinderen spelen het liefst met water. Door uw zwembad schoon te houden en watervriendelijke spelletjes te spelen, hoeft u geen water te verspillen.

Slim douchen

Wist u dat u met zo’n 70 liter drinkwater doucht? Een minuutje korter douchen scheelt al snel 8 liter drinkwater. Tip: zet uw favoriete nummer op en douch een liedje lang. Of installeer een waterbesparende douchekop.

Op vakantie

Staat u op de camping of het vakantiepark? Ook daar kunt u slim met drinkwater omgaan. Douche een liedje lang, gebruik de spaarknop van de wc en doe de afwas in een teiltje in plaats van onder stromend water.

Groene tuin

Als u ’s middags uw tuin sproeit, verdampt bijna al het water meteen weer. Dat is zonde. Want 15 minuten sproeien kost 100 liter drinkwater. Sproei daarom voor 07.00 of na 22.00 uur. En wist u dat een regenton in de zomer ook heel handig is? Na een fikse regenbui is de regenton namelijk zo weer vol.  

Meer tips

Vitens
www.vitens.nl/wijs-met-water