Plant een zaadje bij de buren

Is uw tuin klaar voor een hoosbui of een warme zomerdag? Buurtbewoners nemen graag een kijkje bij een voorbeeldtuin!

Laat uw regenton, groene tuin of insectenhotel zien op www.tuinenklimaatroute.nl en doe mee met de Nationale Tuin & Klimaat Route op 3 en 10 september! Iedere tuineigenaar uit gemeente Putten die zijn tuin voor september aanmeldt op de website, krijgt een plantje als welkomstcadeau.

Inspireer de buurt om ook aan de slag te gaan met het verduurzamen van de tuin door uw composthoop of insectvriendelijke bloemen en planten te laten zien. Dit kunt u doen door een omschrijving of foto’s van uw tuin te delen via de website. Met alle mooie voorbeelden en handige tips vliegen de bijen en vlinders straks van tuin-naar-tuin.

Een groen welkom

Lijkt het u leuk om in gesprek te gaan met bezoekers en uw tuin open te stellen? Dat kan op zaterdag 3 en 10 september tijdens de Nationale Tuin & Klimaat Route. Alle deelnemers kunnen op de website aangeven of zij bezoekers willen ontvangen. Alle bezoekers schrijven zich van tevoren in voor een bezoek, zodat u weet wie u kunt verwachten.

Gemeente Putten

De Tuin & Klimaat Route is een platform vol groene tips, blogs en verhalen. Gemeente Putten neemt deel door haar voorbeeldtuinen en projecten, zoals voorbeeld van een project of tuin, zichtbaar te maken. Hiermee wil de gemeente haar inwoners inspireren om aan de slag te gaan met hun tuin.

Nationale Tuin & Klimaat Route

www.tuinenklimaatroute.nl