Gemeente stopt met het verwijderen van wespennesten bij inwoners thuis

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om vanaf 1 oktober 2019 te stoppen met het verwijderen van wespennesten bij inwoners thuis.

U kunt een wespennest laten verwijderen door een wespenbestrijder

Wespennesten leveren geen gezondheidsrisico’s op bij inwoners. Het is daarom geen taak van de gemeente om deze bij inwoners thuis weg te halen. Bovendien zorgt dit voor ongewenste concurrentie tussen de gemeente en bedrijven die de wespen kunnen bestrijden. Dit mag niet volgens de Wet Markt en Overheid.

Heeft u last van een wespennest bij u thuis?

Neem vanaf 1 oktober 2019 zelf contact op met een wespenbestrijder bij u in de buurt.

Ziet u een wespennest op gemeentegrond?

Maak dan een melding bij het Meldpunt Openbare Ruimte. Dit doet u via telefoonnummer (0341) 359 686 of via www.verbeterdebuurt.nl. De gemeente zorgt voor bestrijding van deze wespennesten.

Wilt u gratis advies bij overlast van plaagdieren?

Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer (0341) 359 611. Opgeleide medewerkers kunnen u hierover gratis advies geven.