Subsidieregeling voor 75-jarige herdenking van Razzia en Bevrijding

Voor de uitvoering van het project Putten Herdenkt heeft de gemeenteraad in juni een budget van € 100.000 beschikbaar gesteld. Hiervan is € 60.000 voor de subsidieregeling bestemd. Daarmee is budget beschikbaar voor het stimuleren en ondersteunen van initiatieven in het kader van de 75-jarige herdenking van Razzia en Bevrijding.

Logo Putten HerdenktSubsidieregeling

De subsidieregeling staat open voor iedereen die een initiatief heeft dat past bij het project. Die subsidie is aan te vragen via onze website: www.putten.nl/puttenherdenkt.

Samenwerking

Binnen het project Putten Herdenkt werken diverse partners samen om tot een mooi herdenkingsprogramma te komen voor de periode september 2019 tot en met mei 2020. Deze partners zijn: Stichting Oktober ’44, Puttens Historisch Genootschap, Museum De Tien Malen, Erfgoed Gelderland, Stichting Samen Verder Putten, Stichting Samenloop, Stichting Poorter Brug, Theater Stroud, Theaterhuis Wild Zwijn, Stichting Cultuurkust, Oranjevereniging Putten en VVV Putten.

Activiteiten

Van de € 100.000 is € 40.000 besteed aan het ontwikkelen een aantal grotere projecten, zoals: de “Putten ’44 Ervaringsroute” (een toeristisch product), de “Verhalenkist 1944” (een educatief product voor de basisscholen) en het aanpassen van de Gedachtenisruimte van Stichting Oktober 44.

Meer informatie

www.putten.nl/puttenherdenkt