September 2020

 • Opfriscursus verkeerskennis

  28 september 2020

  Wilt u uw verkeerskennis opfrissen? Dan kunt u zich ook dit jaar weer opgeven voor de Opfriscursus Verkeerskennis van de afdeling Ermelo-Putten van Veilig Verkeer Nederland.

 • Gedenkboek razzia

  28 september 2020

  Wist u dat u bij de gemeente Putten een gedenkboek over de razzia kunt kopen? De samensteller van het boek, Tj. Wouters, geeft in het boek een nauwkeurige en aangrijpende beschrijving van de verschrikkelijke gebeurtenis in oktober 1944, uit de mond van hen die het meegemaakt hebben. Een zeer waardevolle bijdrage voor de lokale geschiedenis.

 • Isolatie-actieweken

  28 september 2020

  Van 12 tot en met 31 oktober zijn de isolatie-actieweken. Deze actie is voor alle inwoners van de Noord-Veluwe. Tijdens deze weken ontvangt u (dubbele) korting op uw isolatiemateriaal bij de deelnemende bouwmarkten. Gaat u ook aan de slag?

 • Ervaar het openbaar vervoer in Putten

  28 september 2020

  Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Putten. OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

 • Aanstaande vrijdag géén bezoekers bij herdenking razzia, wel live-uitzending

  05 oktober 2020

  De gemeente Putten heeft vandaag besloten om op vrijdag 2 oktober 2020 géén bezoekers toe te laten bij de jaarlijkse herdenking van de razzia. “De afgelopen 2 weken zijn 35 inwoners uit Putten besmet geraakt met het coronavirus. Dat maakt dat wij ook in Putten voorzichtig moeten zijn”, zo geeft burgemeester Lambooij aan. “Een pijnlijk maar onontkoombaar besluit”.

 • Campagne waarschuwt tegen drugslabs in buitengebieden en industrieterreinen

  07 oktober 2020

  Lege stallen, boerenschuren en loodsen zijn aantrekkelijk voor criminelen om drugs te produceren. Criminelen intimideren mensen bovendien en buiten de verhuurders uit. Om verborgen drugslabs op te sporen kunnen meldingen cruciaal zijn. Daarom starten Meld Misdaad Anoniem en de gemeenten Ermelo en Putten campagne tegen ondermijnende criminaliteit in buitengebieden en op industrieterreinen.

 • Gemeentebegroting Putten op orde, wel de nodige onzekerheden

  28 september 2020

  Het college van burgemeester en wethouders van Putten biedt de gemeenteraad een sluitende meerjarenbegroting 2021-2024 aan. “De begroting is in balans en er is in beperkte mate ruimte voor nieuw beleid”, aldus wethouder ’t Jong van Financiën. Tegelijk is er de komende jaren ook veel onzeker, zo laat het college weten. “De structurele impact van de coronacrisis is nog lastig in te schatten. Ook zijn wij als gemeente in afwachting van een herijking van het gemeentefonds. Dat maakt de voorliggende begroting toch vooral een momentopname”, zo stelt ’t Jong.

 • Online uitzending razziaherdenking

  29 september 2020

  De razziaherdenking vindt dit jaar in aangepaste vorm plaats op vrijdag 2 oktober vanaf 19.00 uur. In verband met de uitbraak van het coronavirus zendt de gemeente de herdenking live uit via internet.

 • Doe mee met de GGD Gezondheidsmeter 2020

  23 september 2020

  GGD Noord- en Oost-Gelderland voert dit najaar de GGD Gezondheidsmeter 2020 uit. De Gezondheidsmeter is een landelijk vragenlijstonderzoek onder volwassenen en ouderen. De Gezondheidsmeter vindt één keer in de vier jaar plaats. In deze vragenlijst staan vragen die gaan over onder andere lichamelijke en psychische gezondheid en de leefomgeving.

 • Voortgang werkzaamheden Centrumplan

  21 september 2020

  De werkzaamheden op het Fontanusplein voor de ingang van het gemeentehuis zijn succesvol afgerond. Het plein is bestraat en er zijn alvast ondergrondse voorzieningen aangebracht voor de bomen die in het najaar worden geplant.

 • Phishing

  21 september 2020

  In een bericht, bijvoorbeeld een e-mail of sms, wordt gevraagd om te klikken op een link of om in te loggen. Die link kan bijvoorbeeld leiden naar een valse website van een bank, waarin u gevraagd wordt om uw gegevens in te vullen. Op deze manier proberen internetcriminelen toegang te krijgen tot uw computer of uw persoonlijke gegevens.

 • Alleen op afspraak naar het gemeentehuis

  21 september 2020

  Door het coronavirus kunt u tot het einde van het jaar alleen op afspraak terecht bij de Publieksbalies in het gemeentehuis. Voor veel zaken kunt u gelukkig zelf online een afspraak maken.

 • Putten weer een stukje schoner

  21 september 2020

  Afgelopen zaterdag vond de uitgestelde Landelijke Opschoondag 2020 plaats. Helaas zonder gezamenlijke bijeenkomsten en grote groepen. Maar wél met 127 enthousiaste inwoners die zich hebben ingezet om Putten zwerfafvalvrij te maken. Samen haalden ze 560 kilo zwerfafval op.

 • Nationale Sportweek 2020

  14 september 2020

  Van 18 tot en met 27 september staat Putten in het teken van de Nationale Sportweek. Een ideale week om sport in het middelpunt te zetten. Dé kans voor uw vereniging, school of onderneming om hier op in te spelen. Met JongPutten als kartrekker staat er ook dit jaar een prachtig programma.

 • Hoera: ons vernieuwde en energiezuinige gemeentehuis is 1 jaar in gebruik!

  14 september 2020

  Het is deze week een jaar geleden dat de gemeente Putten het vernieuwde gemeentehuis in gebruik nam. Bovendien heeft het gemeentehuis het hoogst haalbare energielabel gekregen voor een bestaand gebouw (A). Vóór de renovatie was dit energielabel G (zeer onzuinig), nu is dat energielabel A (zeer zuinig). Hiermee loopt de gemeente vooruit op de plicht voor kantoren om in 2023 energielabel C te hebben en in 2030 energielabel A.

 • Hulpvraagfraude

  14 september 2020

  Bij hulpvraagfraude doet een oplichter zich voor als een bekende via bijvoorbeeld WhatsApp. Bijvoorbeeld als uw (klein)zoon of (klein)dochter, maar regelmatig ook als vriend of vriendin. Er wordt gevraagd om hem of haar snel te helpen door geld over te maken of te klikken op een betaalverzoek.

 • Plan ‘Groene Kruispunt’ tussen Strand Horst en Strand Nulde is rond

  14 september 2020

  Voor het Groene Kruispunt Nuldernauw hebben gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren, Leisurelands en de colleges van Ermelo en Putten een inrichtingsplan vastgesteld. Dit plan levert een flinke meerwaarde op voor de natuur. De kuststrook is tussen Strand Horst in Ermelo en Strand Nulde in Putten.

 • Inwoner Johan Keus zit nooit stil

  10 september 2020

  Sinds kort hangt er in de kamer van het college van B en W een kunstwerk met tinnen silhouetten van de collegeleden. Het kunstwerk is gemaakt en aan de gemeente aangeboden door dorpsgenoot Johan Keus (80). De voormalig directeur van Woonzorgcentrum Elim is vitaal en wil graag wat terugdoen voor de samenleving. “Eigenlijk zit ik nooit stil”, zegt hij.

 • Let op: maak geen afspraak op de website Afspraak Loket

  10 september 2020

  Bij meerdere gemeenten zijn meldingen gekomen van inwoners die zijn opgelicht door de website Afspraak Loket. Deze website vraagt u te betalen voor het maken van een afspraak en vraagt om gevoelige informatie, zoals uw Burgerservicenummer. Hierdoor krijgt deze website de beschikking over uw persoonsgegevens.

 • Mantelzorgwaardering 2020 aanvragen

  10 september 2020

  De Mantelzorgwaardering is een jaarlijkse blijk van waardering van de gemeente Putten voor mantelzorgers. Is er iemand die onbetaald voor u zorgt? En vindt u dat diegene een compliment verdient? Vraag dan de Mantelzorgwaardering aan ter waarde van € 100,00.

 • Babbeltrucs

  07 september 2020

  Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen bij u aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op verschillende manieren elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd. Ook proberen oplichters mensen aan de deur te laten pinnen. Als ze de pincode af kunnen kijken en u vervolgens van uw pas kunnen beroven, halen ze zoveel mogelijk geld van uw rekening.

 • Schone sloten en beken (watergangen)

  07 september 2020

  Vanaf september start de gemeente Putten met de jaarlijkse schoonmaak van watergangen, zoals sloten en beken. In perioden met veel regen zijn schone watergangen belangrijk voor een goede afvoer van het water.

 • Stoptober: stoppen met roken in oktober

  08 september 2020

  Rookt u en wilt u stoppen? Doe dan mee aan Stoptober. Deze campagne geeft u op allerlei manieren steun om het vol te houden. Daardoor is de kans dat u blijvend stopt met roken wel 5 keer groter. De landelijke kick-off van Stoptober was op donderdag 3 september. Vanaf 1 oktober start de actie.

 • Doe mee aan de Nationale Sportweek in Putten

  07 september 2020

  Van 18 tot en met 27 september openen Puttense sportaanbieders hun deuren. Tien dagen lang draait alles om sport. Inwoners kunnen meedoen aan open trainingen en clinics. Deze sportlessen en trainingen zijn verzameld en gebundeld in het weekprogramma. Kinderen, jongeren, volwassen en senioren kunnen deelnemen aan verschillende sporten.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer P.C. Maasland

  04 september 2020

  Op vrijdag 4 september 2020 reikte burgemeester H.A. Lambooij een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer P.C. (Piet) Maasland. De heer Maasland ontvangt de onderscheiding omdat hij zich jarenlang (ruim 50 jaar) als vrijwilliger heeft ingezet voor de samenleving.