Vaccineren tegen MenACWY op 1 juni

Jongeren geboren in 2008 ontvangen dit voorjaar een uitnodiging van het RIVM voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Meningokokkenziekte is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Van deze bacterie bestaan meerdere typen. De typen A, B, C, W en Y zijn de bekendste. De bacterie bevindt zich meestal in de neus-keelholte zonder dat je er ziek van wordt. Je kan wel een ander besmetten. De bacterie wordt via de lucht, door hoesten en niezen, of door zoenen van mens op mens overgedragen.

Waar en wanneer?

De MenACWY-vaccinatie wordt door GGD Noord- en Oost-Gelderland gegeven op maandag 1 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres is Brinkstraat 91 in Putten (Stroud).

Inhaalvaccinaties

Dit voorjaar worden ook inhaalvaccinaties gegeven voor DTP-BMR, HPV en andere vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma. Is uw kind onder de 18 jaar en heeft uw kind één van deze vaccinaties gemist? Dan kunt u contact opnemen met GGD Noord- en Oost-Gelderland. U kunt GGD Noord- en Oost Gelderland bellen via 088 443 3100 (werkdagen tussen 08.00 en 12.00). Er worden geen coronavaccinaties gegeven. Voor meer informatie over coronavaccinaties ga naar www.ggdnog.nl.

Meer informatie

RIVM
www.rivm.nl/meningokokken