Vaccineren zonder afspraak

Deze week kan iedereen zonder afspraak een coronavaccinatie halen bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland in Apeldoorn, Doetinchem, Harderwijk, Lichtenvoorde en Zutphen. Het is van 08.00 tot 19.00 uur mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen. De vrije inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad. Een tweede prik op vrije inloopbasis is niet mogelijk. Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen.

Informatie over vaccineren

Wilt u eerst meer weten over vaccineren? Op iedere vaccinatielocatie is een arts aanwezig. Met deze arts kunt u in gesprek gaan over vaccineren. Besluit u dat u gevaccineerd wilt worden? Dat kan dan direct op de locatie gedaan worden. Als u niet gevaccineerd wilt worden, gaat u weg na het gesprek dat u hebt gehad. Wilt u er nog over nadenken? Dan maakt u thuis uw beslissing. Terugkomen voor nog een gesprek of voor de vaccinatie mag altijd, met of zonder afspraak.

Begeleiding bij prikangst

Heeft u prikangst? Op al onze locaties zijn mensen aanwezig die hier ervaring mee hebben. Geef bij binnenkomst aan dat u vaccineren niet heel prettig vindt. Ook kunt u liggend geprikt worden als u dat prettiger vindt. U mag ook iemand meenemen naar de afspraak.

Tweede vaccinatie

Als uw eerste vaccinatie zonder afspraak wordt gezet, dan wordt meteen een afspraak voor de tweede prik voor u gemaakt. Deze vindt minimaal 4 weken na de eerste prik plaats. De afspraak voor de tweede prik vindt in sommige gevallen op een andere locatie plaats in verband met de sluiting van vaccinatielocaties.

Meer informatie

GGD Noord- en Oost-Gelderland
088 433 3355
www.ggdnog.nl/corona/corona-vaccinaties/vaccinatielocaties