Verleng uw rijbewijs makkelijk en snel online

Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dan kunt u vanaf nu uw rijbewijs online verlengen of uitbreiden via de website van de RDW. Al na twee werkdagen kunt u uw vernieuwde rijbewijs ophalen bij de Ontvangstbalie in het gemeentehuis van Putten. Hieronder leest u hoe dit werkt.

1. Laat een nieuwe pasfoto maken bij een erkende fotograaf of goedgekeurde fotocabine. Dit kan in het gemeentehuis, want daar staat sinds deze week een door de RDW goedgekeurde fotocabine. U hoeft geen afspraak te maken om hiervan gebruik te maken. Een overzicht van erkende fotografen en andere goedgekeurde fotocabines vindt u met de locatiewijzer op www.rdw.nl.
  2. De fotograaf of fotocabine verstuurt uw pasfoto beveiligd en digitaal naar de RDW. Binnen een paar minuten krijgt u een e-mail van de RDW. Daarin staat of uw aanvraag is goedgekeurd.
  3. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check uw rijbewijs aanvragen via de knop ‘Rijbewijs aanvragen’ op www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.
  4. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen bij de Ontvangstbalie in het gemeentehuis. Neem het rijbewijs dat u nu heeft mee. Dat levert u in.

Vraagt u voor de eerste keer een rijbewijs aan? Kom dan langs bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Online kunt u uw rijbewijs namelijk alleen verlengen of uitbreiden.

www.putten.nl/rijbewijs
www.rdw.nl