Windpark Horst en Telgt: inloopbijeenkomst voor bewoners

Op dinsdag 17 mei is er voor omwonenden en andere belanghebbenden een inloopbijeenkomst over de plannen van windpark Horst en Telgt. Deze bijeenkomst is ook digitaal bij te wonen op woensdag 18 mei. Provincie Gelderland organiseert de bijeenkomsten samen met de gemeenten Ermelo en Putten. Ook de initiatiefnemers van het windpark zijn aanwezig.

Inloop- en digitale bijeenkomst

Voor windpark Horst en Telgt bereiden we een provinciaal inpassingsplan voor. Dit gebeurt in goed overleg met gemeenten Ermelo en Putten. In beide bijeenkomsten leggen we uit wat dat inhoudt en stellen we ons graag voor.

Tijdens de inloopbijeenkomst zijn er verschillende mogelijkheden om informatie te krijgen of aan ons mee te geven. Medewerkers van provincie Gelderland, gemeenten Ermelo en Putten, en de initiatiefnemers geven toelichting, beantwoorden vragen en luisteren naar opmerkingen. Ook wethouder Ewoud ’t Jong en gedeputeerde Jan van der Meer (provincie Gelderland) zullen binnenlopen en aanschuiven.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere de samenwerking tussen gemeenten en provincie, en de vervolgstappen van aanvraag tot vergunning. Verder informeren we u over de formele inspraakprocedures later dit jaar.

17 mei en 18 mei

Omwonenden en andere belanghebbenden zijn van harte welkom op de inloopbijeenkomst op dinsdag 17 mei tussen 19.30 en 21.30 uur. Deze vindt plaats in theater De Dialoog naast het gemeentehuis van Ermelo (ingang Chevallierlaan). Op woensdag 18 mei is er van 19.30 tot 21.00 uur een digitale bijeenkomst. De inhoudelijke voorbereiding voor beide bijeenkomsten is gelijk.

Aanmelden

Het is fijn om te weten voor hoeveel mensen we koffie en thee kunnen klaarzetten en wie een link naar de digitale bijeenkomst moet krijgen. Daarom vragen we belangstellenden zich in te schrijven. Dat kan via www.putten.nl/windpark. In het inschrijfformulier is aanmelding voor 1 van beide bijeenkomsten mogelijk.

Windpark Horst en Telgt

Prowind, de werkgroep Duurzame Energie van de buurtvereniging Horst en Telgt, en energiecoöperatie Veluwe Energie hebben het initiatief genomen voor een windpark van 7 windturbines. Het windpark is gepland in het gebied tussen de A28 en de kernen Horst en Telgt.

Provincie Gelderland
provincieloket@gelderland.nl