Puttense erespeld voor de heer en mevrouw Evers

De heer G. (Gijs) Evers en mevrouw T. (Tineke) Evers-Jansen ontvingen zaterdag 28 oktober 2023 de erespeld van de gemeente Putten uit handen van burgemeester Lambooij. Zij ontvingen het eerbetoon vanwege hun jarenlange vrijwillige inzet voor de Veluwsche Sanghertjes. Nooit eerder gebeurde het dat aan een echtpaar allebei en tegelijkertijd wegens een bijzondere verdienste deze erespeld werd toegekend.

De heer en mevrouw Evers zetten zich al 50 jaar lang in voor de muzikale vorming van een deel van de Puttense kinderen en jongeren. In 1973 richtten zij het kinderkoor op, later een tienerkoor, weer later een meisjeskoor en ten slotte ook een vaderkoor. De Veluwsche Sanghertjes verzorgde vele uitvoeringen: van paas- en kerstconcerten tot diverse zomerconcerten in de open lucht. Hoogtepunten werden gevormd door het optreden voor Koningin Beatrix in 1992 en een optreden in het beroemde concertgebouw in Amsterdam.

Naast hun inzet voor de Veluwsche Sanghertjes, verzorgen de heer en mevrouw Evers ook al jarenlang het muzikale gedeelte tijdens Koningsdag. Hun jarenlange inzet heeft ertoe geleid dat het college van B&W heeft besloten hen allebei de erespeld van Putten toe te kennen.