Discriminatie melden

Discriminatie.nl is vanaf 1 januari 2024 het meldpunt voor discriminatie van Art.1NOG en de andere antidiscriminatievoorzieningen in Nederland. Samen met u kunnen ze kijken naar de mogelijkheden en de stappen die gezet kunnen worden.

Het gezamenlijke landelijke meldpunt moet ervoor zorgen dat het melden van discriminatie makkelijker en toegankelijker wordt. Zodat inwoners die discriminatie ervaren de juiste ondersteuning krijgen. De gespecialiseerde consulenten discriminatiezaken van Art.1NOG blijven dichtbij huis ondersteuning bieden aan melders bij Discriminatie.nl.

Ondersteuning door Discriminatie.nl

Bij Discriminatie.nl kan iedereen terecht voor professionele ondersteuning bij discriminatie. Ook als u getuige bent geweest van discriminatie. De gespecialiseerde consulenten discriminatiezaken werken lokaal en bieden een luisterend oor en persoonlijke ondersteuning aan. Zij hebben kennis over wetgeving, adviseren over mogelijke vervolgstappen, bemiddelen met bijvoorbeeld een werkgever en begeleiden bij procedures. Ondersteuning door Discriminatie.nl is kosteloos en melders worden bijgestaan in hun eigen woonplaats of regio. Melden kan ook anoniem. Ook dan helpt u mee om discriminatie in beeld te krijgen.

Melding van discriminatie maken?

Discriminatie melden

U kunt ook bellen met: 0800 - 0880