Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk wordt in Putten aangeboden door Stimenz. Bij Stimenz kunt u terecht voor hulp en/of ondersteuning bij problemen op het gebied van: huwelijk en relatie, scheiding, spanning/stress, inkomen/schulden, huiselijk geweld, huisvesting, identiteit, assertiviteit, rouw/verliesverwerking en werk/school. Vanuit het maatschappelijk werk biedt Stimenz verschillende manieren om u te ondersteunen, afhankelijk van uw vraag en uw situatie. Mogelijkheden zijn: een aantal persoonlijke gesprekken met een maatschappelijk werker, groepsgesprekken met mensen die in een zelfde situatie zitten als u of specifieke vaardigheidstrainingen (in een groep).

Gespreksgroepen, cursussen en trainingen

Naast individuele begeleiding biedt Stimenz ook groepswerk. Groepswerk is een vorm van maatschappelijk werk, waarbij mensen in een vergelijkbare situatie samen tijdens een aantal bijeenkomsten aan hun problemen werken. Het kan u opluchten om met lotgenoten over uw problemen te praten en ervaren dat u niet de enige bent. Verder kunt u van elkaar leren en elkaar steunen. Stimenz organiseert diverse gespreksgroepen, cursussen en trainingen. Onder andere over assertiviteit. Op de website vindt u meer informatie over het groepswerk.

Hoe vraagt u hulp?

U kunt voor een gesprek een afspraak maken via telefoonnummer 088 784 6464 of het inloopspreekuur bezoeken. U hebt geen verwijzing van de huisarts nodig en het is gratis. Binnenlopen mag ook tijdens de inloopspreekuren in het MFC Stroud (Brinkstraat 91 in Putten):

  • Maandagochtend van 9.00 tot 10.00 uur
  • Dinsdagavond van 17.30 tot 18.30 uur
  • Donderdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur

Voor crisissituaties is Stimenz 24 uur per dag,7 dagen per week bereikbaar

Informatie

Op de website van Stimenz kunt u meer lezen over de verschillende vormen van hulpverlening. Stimenz wordt gesubsidieerd door de gemeenten en is voor alle burgers toegankelijk. Voor groepswerk, cursussen en trainingen wordt soms een vergoeding in de materiaalkosten gevraagd.

Aanvraag

Stimenz

T 088 7846464

http://www.stimenz.nl/putten