Spoedvragen, crisis & een luisterend oor

Contactgegevens van verschillende organisaties bij spoedvragen, crisis of een luisterend oor.

Bereikbaarheid buiten openingstijden

Heeft u te maken met een crisissituatie op het moment dat de jeugdconsulenten niet bereikbaar zijn? Dan belt u naar de Spoedeisende Zorg op telefoonnummer 0900 99 555 99.

Veilig Thuis

Heeft u te maken met huiselijk geweld of kindermishandeling? Voelt u zich bedreigd of seksueel geïntimideerd? Of maakt u dat in uw omgeving mee? U kunt dan terecht bij Veilig Thuis. Veilig Thuis is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 0800 2000. Kijk voor meer informatie op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl.

Raad voor de kinderbescherming

De Raad voor de Kinderbescherming gaat helpen als de omstandigheden van een kind en het gezin zorgelijk zijn. Hierbij is de vrijwillige hulpverlening niet (meer) voldoende of het gezin accepteert geen hulp. De Raad geeft zelf geen hulp aan gezinnen. Wel zorgt de Raad dat de hulpverlening op gang komt. Kijk voor meer informatie op www.kinderbescherming.nl.

Stichting Sensoor

Wilt u anoniem met iemand ergens over praten? Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Bel, mail of chat dan met Sensoor. Vrijwilligers van Sensoor staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Zij luisteren, denken met u mee en kunnen u doorverwijzen. U belt Sensoor anoniem en het gesprek is vertrouwelijk. Sensoor is bereikbaar via het gratis telefoonnummer (0900) 0767. Kijk voor meer informatie op www.sensoor.nl.

De Kindertelefoon

Word je gepest, heb je problemen thuis, ruzie met je vrienden of voel je je rot? Dan kun je bellen of chatten met De Kindertelefoon. De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Je kunt er terecht voor een vertrouwelijk gesprek of advies. De Kindertelefoon is bereikbaar via het gratis telefoonnummer (0800) 0432. Kijk voor meer informatie op www.kindertelefoon.nl.

Vertrouwenspersoon Jeugdhulp

Heeft u te maken met zorg voor de jeugd? Wilt u advies, hebt u een vraag of een klacht? De vertrouwenspersonen van Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg helpt u verder! De vertrouwenspersonen komen op voor jongeren en volwassenen die met zorg voor de jeugd te maken hebben. De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en mogen niks doorvertellen. U kunt de vertrouwenspersoon bellen via telefoonnummer 088 555 1000 of stuur een e-mail naar info@akj.nl. Meer informatie vindt u in de flyer Vertrouwenspersoon Jeugdhulp (PDF, 114kB).