Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Werkzaamheden afkoppelen hemelwater van de riolering

De meeste wijken in Putten zijn voorzien van een gemengd rioolstelsel. Dat wil zeggen dat het rioolstelsel bij u in de straat zowel huishoudelijk afvalwater als hemelwater afvoert uit uw woonwijk. Regenwater is relatief schoon en hoeft niet gezuiverd te worden. Daarom is het verstandiger om het schone regenwater direct bij de ‘bron’ gescheiden te houden van het vuile water, dit noemt men afkoppelen.

In opdracht van de gemeente Putten gaan Luinstra watermanagement en Jos Scholman infra bv. de infiltratievoorzieningen aanbrengen binnen het gebied Bosrand, Drieseweg, Postweg, Garderenseweg en Voorthuizerstraat. De werkzaamheden zijn op maandag 21 augustus 2017 begonnen en zullen doorlopen tot medio november 2017.

Verkeershinder

In de periode dat de infiltratiebronnen worden geplaatst, wordt op de dag de rijbaan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. ‘s Avonds en in het weekend zijn de rijbanen gewoon toegankelijk. Tijdens het vervangen en aansluiten van de kolken wordt de rijbaan voor de helft afgesloten. De werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken. Wij proberen dit tot een minimum te beperken. Mocht u toch enige hinder ondervinden, dan hopen wij op uw begrip.

Plaatsen van bronnen en kolken

Het afkoppelen van hemelwater van de riolering wordt gedaan door het plaatsen van bronnen en kolken. Door het gebruik van twee verschillende diameters infiltratiebronnen gaat de boorstelling twee keer door een straat. Dit heeft te maken met het wisselen van de boor aan de boorstelling.

Inloopspreekuur

Tijdens de uitvoeringsperiode is er wekelijks een inloopspreekuur waar u terecht kunt met uw vragen. Het inloopspreekuur is op dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur in de directiekeet aan de Bosrand (ter hoogte van de Drieseweg).

Meer informatie

Bewoners krijgen drie dagen voor de start van de werkzaamheden in hun straat persoonlijk bericht. Voor een dagelijkse update van de werkzaamheden kunt u de app ‘Jos Scholman’ downloaden in de Appstore of Playstore. De volledige planning vindt u hieronder. Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met Martin Luinstra, projectleider Luinstra management, via telefoonnummer 06 290 78 601.

Downloads