Subsidie voor monumenten

Er zijn verschillende subsidies en leningen voor het onderhouden of restaureren van een monument. Heeft u een gemeentelijk monument? Dan kunt u een Cultuurfonds-hypotheek aanvragen. Dit is een lening met een lage rente. De lening gebruikt u voor restauratie. Vraag de lening aan bij het Nationaal Restauratiefonds. De kosten van gemeentelijke monumenten kunt u niet aftrekken van de belasting.

Bezit u een rijksmonument? Dan is het vaak wel mogelijk de onderhoudskosten voor uw monument af te trekken van de belasting. U kunt financiƫle ondersteuning krijgen via:

  • Een Restauratiefonds-hypotheek. Dit is voor eigenaren van een woonhuis of boerderij. De boerderij wordt dan niet voor een boerenbedrijf gebruikt. 
  • Een subsidie via de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Dit is bedoeld voor andere monumenteigenaren dan hierboven. Bijvoorbeeld molens en kloosters.

Voorwaarden

  1. Werkomschrijving (bestek)
  2. Begroting

Aan de hand van bestek en begroting kan de gemeente beoordelen welke verbouwingen of onderhoudsactiviteiten worden gesubsidieerd en in welke mate.

Aanvraag

Contactgegevens

Gemeente Putten

T.a.v. Bouwen

Postbus 400

3880 AK PUTTEN

T (0341) 359 732