Cultuur- en erfgoedpact

Negen gemeenten op de Noord-Veluwe werken samen om inwoners en bezoekers cultuur en erfgoed te laten beleven. Zij maken daarbij gebruik van de provinciale regeling ‘Cultuur- en erfgoedpact’.

foto Noord-Veluws Museum
Foto: Noord-Veluws Museum

Cultuur en erfgoed beleven

doelen van het cultuur-en erfgoedpactDe titel van het Cultuur- en erfgoedpact Noord-Veluwe 2017-2020 is “De kunst van samenwerking: cultuur en erfgoed bewaren en beleven”. Met dit programma bevorderen de gemeenten de deelname van inwoners en bezoekers aan cultuur en erfgoed. De lokale en bovenlokale activiteiten zijn gericht op cultuureducatie, cultuurparticipatie én het beleven van cultureel erfgoed. Deelnemende gemeenten: Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. 

Gemeente Putten gastheer

Als gastheergemeente ondersteunt Putten de werkzaamheden voor het cultuur- en erfgoedpact 2017-2020. De gemeente coördineert de uitvoering van het pact. Zo organiseert de gemeente overleggen met ambtenaren, uitvoerders en bestuurders. Ook is de gemeente als budgethouder verantwoordelijk voor de financiële afhandeling van het cultuur- en erfgoedpact. Het huidige pact is een vervolg op het cultuur- en erfgoedpact 2014-2016. Onder de naam “De Veluwe in de schijnwerpers” werd destijds een regionaal programma uitgerold over de Veluwe. Regio Noord-Veluwe (RNV) faciliteerde in subsidieaanvragen voor de gemeenten.

Cultuur en erfgoed pact beëindigd

Per 30 juni 2021 is het Cultuur en Erfgoed pact 2017 – 2021 afgerond. Op dit moment zijn de 9 gemeentes van de Noord-Veluwe in afwachting van het opnieuw open stellen van de pactregeling door de Provincie Gelderland.

Contact

Maurice Wery
Secretaris Cultuur- en Erfgoedpact
T (0341) 359 671
E mwery@putten.nl