Laatste nieuws RSS icoon

• Jan en Marga: “Onze buren komen uit een beschermde woonomgeving”

21 november 2019

Jan en Marga wonen in een vrijstaande woning in het groen. Tegenover hen wonen mensen die vanuit een beschermde woonomgeving komen. De komst van de nieuwe bewoners verwelkomden ze met open armen. “Buren zijn buren.”

• Afval aanbieden: hoe zit het ook alweer?

14 januari 2020

We constateren dat afvalzakken steeds vroeger aan de weg worden gezet. Ook komt het geregeld voor dat het verkeerde afval aan de weg staat. Of dat afvalzakken te zwaar zijn. U kunt ons helpen door het afval op de juiste manier aan te bieden: op de juiste dag en op de juiste tijd.

• Tarief 2020 eigen bijdrage Wmo

06 januari 2020

Ontvangt u hulp of ondersteuning van de gemeente Putten? Bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, begeleiding of een hulpmiddel? Dit valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In de meeste gevallen betaalt u hiervoor een eigen bijdrage.

• Wij helpen u graag! (deel 8)

11 december 2019

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Wij helpen u graag!’. Hierin vertellen wij over de gewijzigde dienstverlening in het vernieuwde gemeentehuis. Sinds de opening van het vernieuwde gemeentehuis zijn er ruimere openingstijden en is de dienstverlening verbeterd. En voor veel vragen kunt u nu terecht bij de Servicebalie.

• Noord-Veluwse gemeenten kiezen vanaf 2020 voor netwerksamenwerking

28 november 2019

De gemeenten op de Noord-Veluwe kiezen voor een nieuwe manier van samenwerken. Belangrijkste reden is dat voortaan de inhoud van de samenwerking centraal staat. Dit betekent dat de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten per 1 januari 2020 de gemeenschappelijke regeling Samenwerking Noord-Veluwe (SNV) beëindigen. De nieuwe manier van de samenwerking krijgt vorm door middel van onderlinge afspraken tussen gemeenten op inhoudelijke beleidsterreinen. Daarbij kunnen ook andere gemeenten meedoen. Zo ontstaat er meer flexibiliteit en maatwerk per gemeente.

• Prijswinnaars kleurwedstrijd en woordzoeker bekend

02 november 2019

Burgemeester H.A. Lambooij maakte tijdens de Open Dag op zaterdag 2 november de prijswinnaars bekend van de kleurwedstrijd en woordzoeker. Deze stonden in het teken van de feestelijke Open Dag van het vernieuwde gemeentehuis.

• Nieuw Puttens edelhert voor Fontanusplein

01 november 2019

Vrijdag 1 november 2019 onthulde wethouder Roelof Koekkoek samen met kunstenaar Mayella Geskus het winnende ontwerp van een Puttens edelhert. Het kunstwerk krijgt na de herinrichting van het Fontanusplein een prominente plaats op het plein.