Laatste nieuws RSS icoon

• Rijbewijs met automatisch toegekende vakbekwaamheid (code 95) vervangen of vernieuwen

12 december 2019

Mensen met een C en/of D rijbewijs die vanwege hun leeftijd (geboren voor 1 juli 1955) een vrijstelling hebben gekregen van verplichtingen die voortvloeien uit de Europese richtlijn Vakbekwaamheid Bestuurders (2003/59) en waarvan het rijbewijs na 1 april 2020 verloopt, hebben van het ministerie van IenW een brief ontvangen. Het gaat in totaal om ca. 24.000 personen.

• Afvalkalender 2020: laatste papieren editie

11 december 2019

Binnenkort ontvangt u de Afvalkalender 2020. Dit is de laatste afvalkalender die we huis-aan-huis op papier uitdelen. Veel inwoners maken al gebruik van de website www.mijnafvalwijzer.nl of de Afvalwijzer app van AddComm. Wijzigingen gedurende het jaar zijn voor de gemeente online makkelijk door te voeren. Zo heeft u via www.mijnafvalwijzer.nl en via de app altijd de juiste informatie.

• Verspreiding Gemeentegids 2020 via afhaalpunten

11 december 2019

In 2020 verschijnt er weer een gemeentegids. We verspreiden de gemeentegids begin februari via 11 verschillende locaties in de gemeente Putten. In tegenstelling tot voorgaande jaren verspreiden wij de gemeentegids dus niet langer huis-aan-huis. De exacte uitgiftedatum van de gemeentegids is nog niet bekend. Zodra deze bekend is informeren wij u hierover via de Informatiepagina, website, Facebook en Twitter. Zo weet u precies wanneer u een exemplaar kunt afhalen.

• Wij helpen u graag! (deel 8)

11 december 2019

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Wij helpen u graag!’. Hierin vertellen wij over de gewijzigde dienstverlening in het vernieuwde gemeentehuis. Sinds de opening van het vernieuwde gemeentehuis zijn er ruimere openingstijden en is de dienstverlening verbeterd. En voor veel vragen kunt u nu terecht bij de Servicebalie.

• Risico sociale uitsluiting kinderen

11 december 2019

Op dit moment leven er steeds meer gezinnen met een laag inkomen. Dit zorgt voor een situatie waarin er dagelijkse spanning is over het al dan niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften.

• 30 dagen geen alcohol: doe ook mee!

11 december 2019

Drinkt u weleens alcohol? En bent u benieuwd wat er gebeurt als u daar even mee stopt? Doe dan vanaf 1 januari 2020 mee aan IkPas.

• Dekkings- en spreidingsplan brandweer valt slecht bij gemeenteraad van Putten

06 december 2019

Het nieuwe dekkings- en spreidingsplan van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) voor de brandweer valt slecht bij de voltallige gemeenteraad van Putten. Op basis van dit plan zou Putten 1 van de 2 tankautospuiten kwijtraken.

• Vernieuwd fietspad Zeedijk officieel geopend

05 december 2019

Het vernieuwde fietspad op de Zeedijk is op donderdag 5 december officieel geopend. Wethouder Koekkoek van de gemeente Putten verrichtte de openingshandeling samen met collega-wethouder Oosterwijk van de gemeente Nijkerk. Het opknappen van het fietspad is financieel mede mogelijk gemaakt door subsidie van Provincie Gelderland.

• Toegang tot jeugdhulp verandert vanaf 1 januari 2020

04 december 2019

Vanaf 1 januari 2020 is niet langer Buurtzorg Jong verantwoordelijk voor de toegang tot de jeugdhulp, maar de gemeente Putten. Buurtzorg Jong richt zich vanaf dat moment in hoofdzaak op het begeleiden van cliënten binnen de jeugdzorg.

• Rijbewijs 75-plussers tijdelijk met maximaal 1 jaar verlengd

02 december 2019

Vanaf 1 december 2019 mogen 75-plussers onder bepaalde voorwaarden tijdelijk blijven rijden met een verlopen rijbewijs. De regeling geldt tot 31 december 2020.

• Wij helpen u graag! (deel 7)

02 december 2019

• Straatnaambord Boswachter Kieftpad onthuld

03 december 2019

De Lijsterbeslaan in het Putterbos heet voortaan het Boswachter Kieftpad. Peter Kieft (1907-1984) was een bekend en geliefd beheerder en toezichthouder in het Putterbos gedurende 54 jaar. Zaterdag 30 november werd het nieuwe straatnaambord onthuld in aanwezigheid van kinderen, klein- en achterkleinkinderen, leden van de straatnamencommissie en buurtbewoners.

• Noord-Veluwse gemeenten kiezen vanaf 2020 voor netwerksamenwerking

28 november 2019

De gemeenten op de Noord-Veluwe kiezen voor een nieuwe manier van samenwerken. Belangrijkste reden is dat voortaan de inhoud van de samenwerking centraal staat. Dit betekent dat de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten per 1 januari 2020 de gemeenschappelijke regeling Samenwerking Noord-Veluwe (SNV) beëindigen. De nieuwe manier van de samenwerking krijgt vorm door middel van onderlinge afspraken tussen gemeenten op inhoudelijke beleidsterreinen. Daarbij kunnen ook andere gemeenten meedoen. Zo ontstaat er meer flexibiliteit en maatwerk per gemeente.

• Gemeente helpt bij vinden nieuwe zorgverzekering

25 november 2019

Maakt u gebruik van de collectieve zorgverzekering van het Zilveren Kruis, met korting van de gemeente Putten? Dan verandert uw situatie. Deze verzekering vervalt namelijk met ingang van 1 januari 2020. De gemeente Putten biedt u hulp aan bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering voor 2020.

• Prijswinnaars kleurwedstrijd en woordzoeker bekend

02 november 2019

Burgemeester H.A. Lambooij maakte tijdens de Open Dag op zaterdag 2 november de prijswinnaars bekend van de kleurwedstrijd en woordzoeker. Deze stonden in het teken van de feestelijke Open Dag van het vernieuwde gemeentehuis.

• Nieuw Puttens edelhert voor Fontanusplein

01 november 2019

Vrijdag 1 november 2019 onthulde wethouder Roelof Koekkoek samen met kunstenaar Mayella Geskus het winnende ontwerp van een Puttens edelhert. Het kunstwerk krijgt na de herinrichting van het Fontanusplein een prominente plaats op het plein.