• Gemeentegids 2018-2019 16 juli 2018

De nieuwe gemeentegids is bij u bezorgd. De gemeentegids 2018-2019 informeert u over de dienstverlening van de gemeente en het gemeentebestuur. Ook zijn de zorgwijzer en seniorenwijzer opgenomen in de nieuwe gids en staan er adressen in van bedrijven, scholen, verenigingen en clubs in de gemeente. De foto’s in de gemeentegids zijn gemaakt door inwoners van de gemeente Putten. Heeft u geen gids ontvangen, dan kunt u een exemplaar afhalen bij de receptie in het gemeentehuis.

• Onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater 18 juli 2018

Door de aanhoudende droogte zijn de waterpeilen de afgelopen periode sterk gedaald. Diverse sloten en beken vallen droog. Hierdoor stagneert de afvoer van verschillende watergangen. Verdere onttrekking van water leidt tot verslechtering van de waterkwaliteit en tot onherstelbare schade aan de natuur. Daarom heeft het Waterschap Vallei en Veluwe vanaf 2 juli 2018 een onttrekkingsverbod van water uit sloten, beken en kanalen ingesteld.

• Regiovervoer ViaVé voor alle Puttenaren 16 juli 2018

Woont u in Putten of bezoekt u de gemeente Putten? ViaVé vervoert u graag naar uw bestemming. ViaVé is vervoer van deur tot deur. Het wordt u aangeboden door zes Noord-Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland.

• Statushouders ontvangen participatieverklaring 16 juli 2018

Een groep Puttense statushouders heeft op 10 juli de participatieverklaring ontvangen. De verklaringen werden uitgereikt door wethouder Priem. Voorafgaand aan de uitreiking heette de wethouder de statushouders van harte welkom in de gemeente Putten. Hij sprak daarbij de hoop uit dat de statushouders zich thuis gaan voelen in het dorp.

• Ontmoet de schaapherder 16 juli 2018

Tijdens het wandelen of fietsen kunt u op de Krachtighuizerheide en de grote en kleine Ark heide in het Speulder- en Sprielderbos in Putten de schaapherder met zijn kudde Drentse heideschapen ontmoeten tussen 22 juli en 19 augustus 2018.

• Bezoekersonderzoek Putten 09 juli 2018

Wat vinden de bezoekers van Putten? Welke plekken bezoeken zij? En hoe waarderen zij Putten? Deze vragen en nog veel meer stellen VVV Putten+ en gemeente Putten in het bezoekersonderzoek dat deze zomer start.

• Ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente al? 02 juli 2018

De gemeente Putten verstuurt sinds 1 juni 2018 wekelijks een digitale nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u dan via www.putten.nl/nieuwsbrief.

• Bestrijding eikenprocessierups 17 april 2018

In Putten komt de eikenprocessierups voor. Deze rups is de larve van een nachtvlinder. Het is een behaarde rups, die van mei tot en met augustus op eikenbomen voorkomt.

• Een teek? Pak ‘m beet! 17 april 2018

Een tekenbeet is meestal onschuldig maar kan u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Er zijn eenvoudige maatregelen om dat te voorkomen.