• Informatieavond Centrumplan Putten op 9 april 20 maart 2019

Het college van burgemeester en wethouders nodigt u van harte uit voor de informatieavond over het Centrumplan Putten op dinsdag 9 april om 19.30 uur in Stroud, Brinkstraat 91.

• Vernieuwing dorpscentrum Putten in zicht 20 maart 2019

Het centrum van Putten is één van de speerpunten uit het coalitieakkoord 2018-2022 ‘Bouwen aan Putten’. Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week het Centrumplan Putten vastgesteld. Hier is een intensief traject van overleg met alle betrokkenen aan voorafgegaan. Met de uitvoering van het Centrumplan Putten is € 4 miljoen gemoeid.

• Gratis groeispurt voor uw tuin als bedankje voor uw GFT 19 maart 2019

Inwoners van de gemeente Putten kunnen zaterdag 30 maart tussen 09.00 en 12.30 uur gratis compost ophalen. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor het inleveren van groente-, fruit- en tuin en keukenafval (GFT). Inwoners kunnen gratis 2 zakken compost ophalen bij het gemeentelijk opslagterrein, Ambachtstraat 7 in Putten (zolang de voorraad strekt).

• Wereld Water Dag 2019: hoe vanzelfsprekend is schoon drinkwater en sanitair? 19 maart 2019

Op vrijdag 22 maart 2019 is het Wereld Water Dag. Op deze dag brengen we het belang van schoon drinkwater en goede, schone sanitaire voorzieningen onder de aandacht. Wereldwijd is dit een groot probleem. Ook in Nederland is schoon drinkwater en een goed werkend rioolsysteem minder vanzelfsprekend dan u misschien denkt!

• Puttense inwoners gaan samen aan de slag tijdens de opschoondag 19 maart 2019

Zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag. De gemeente Putten doet ook dit jaar weer mee met Nederlands grootste schoonmaakactie. Doel is om samen onze mooie gemeente een voorjaarsschoonmaak te geven. Ruim 400 inwoners van Putten gaan zaterdag actief aan de slag tijdens de Landelijke Opschoondag.

• Gooi geen vochtige toiletdoekjes in het toilet 04 maart 2019

De gemeente verzoekt u om geen vochtige toiletdoekjes in het toilet te gooien. Dit kan verstoppingen veroorzaken in het riool en zelfs de pompen van de rioolgemalen kunnen hierdoor vast lopen. U kunt een bijdrage leveren dit te voorkomen door vochtige toiletdoekjes in de luierafvalzak te gooien. Helpt u mee?

• Noord-Veluwe aan de slag met verduurzaming 01 maart 2019

Duurzaamheid en aardgasvrij zijn belangrijke maatschappelijke thema’s. Dat bleek wel tijdens de informatieavond over verduurzaming voor Vereniging van Eigenaren (VvE’s) in Harderwijk. De goedbezochte bijeenkomst van vorig week – met 180 aanwezigen – ging in op onderwerpen als energiebesparing, zonnepanelen en Nul op de Meter. De avond werd georganiseerd door de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Putten in samenwerking met energieloket Veluwe Duurzaam en het VvE Energieloket Gelderland.

• Rimpeler fase 2 van start 25 februari 2019

Deze week gaat fase 2 van de wijk Rimpeler van start.

• Prijswinnaars kerstbomenactie 25 januari 2019

Woensdag 23 januari overhandigde wethouder Koekkoek de prijzen aan de winnaars van de kerstbomenactie.