Laatste nieuws RSS icoon

• Koninklijke onderscheiding voor de heer H. Teunissen

20 november 2019

Dinsdag 19 november 2019 reikte burgemeester Lambooij een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer H. Teunissen. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor diverse verenigingen in Putten.

• Wij helpen u graag! (deel 5)

18 november 2019

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Wij helpen u graag!’. Hierin vertellen wij over de gewijzigde dienstverlening in het vernieuwde gemeentehuis. Sinds de opening van het vernieuwde gemeentehuis zijn er ruimere openingstijden en is de dienstverlening verbeterd. En voor veel vragen kunt u nu terecht bij de Servicebalie.

• Maurice heeft schizofrenie: “Ik wil iets doen voor de medemens”

18 november 2019

Maurice (44 jaar) was jarenlang elektricien in de bouw. Maar op een gegeven moment ging hij niet meer naar zijn werk. Het zou nog een tijd duren voordat hij de diagnose schizofrenie kreeg. Hij werd afgekeurd en sindsdien komt hij rond van zijn uitkering.

• Zet inbrekers in het zicht

18 november 2019

Tijdens de wintermaanden vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Het Donkere Dagen Offensief gaat daarom de strijd aan tegen inbraken, overvallen en straatroven in de donkere maanden. Deze landelijke campagne vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid maakt bewoners waakzaam voor inbraken en geeft tips om het te voorkomen.

• Vreugdevuren en carbidschieten tijdens jaarwisseling

13 november 2019

Op 31 december is het onder voorwaarden mogelijk om toestemming of ontheffing te krijgen om carbid te schieten of vreugdevuren te houden.

• Wij helpen u graag! (deel 4)

• Subsidieregeling sanering varkenshouderijen

19 november 2019

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een subsidieregeling voor de sanering van varkenshouderijen vastgesteld. Het hoofddoel van deze landelijke regeling is het op korte termijn verminderen van (geur)overlast voor omwonenden in veedichte gebieden. Varkenshouders die hun varkenshouderij willen beëindigen kunnen (onder bepaalde voorwaarden) in aanmerking komen voor een subsidie. De regeling richt zich specifiek op varkenshouderijen die veel geuroverlast veroorzaken.

• Informatieavond herinrichting Stationsstraat op 27 november

11 november 2019

Het college van burgemeester en wethouders nodigt u van harte uit voor de informatieavond over de herinrichting van de Stationsstraat. U bent woensdag 27 november om 19.00 uur welkom in de trouwzaal van het gemeentehuis.

• Laatste straatnamen voor Rimpeler bekend

11 november 2019

De laatste 6 namen voor de woonstraten in de nieuwe woonwijk Rimpeler zijn bekend. Ook deze straatnamen worden vernoemd naar vrouwen die van grote betekenis zijn geweest voor de Puttense samenleving. Eind 2018 werden de eerste 6 namen al vastgesteld. Omdat de wijk in fases wordt gebouwd, vindt de onthulling van de straatnaamborden fasegewijs plaats vanaf het voorjaar van 2020.

• Verbetering verkeersveiligheid Arendstraat

04 november 2019

Begin dit jaar heeft een aantal bewoners van de Arendstraat in een burgerinitiatief gevraagd om aanpassingen te doen aan de Arendstraat om de verkeersveiligheid te verbeteren. Nadat de plannen met de initiatiefnemers zijn afgestemd, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de onderstaande werkzaamheden uit te voeren.

• Prijswinnaars kleurwedstrijd en woordzoeker bekend

02 november 2019

Burgemeester H.A. Lambooij maakte tijdens de Open Dag op zaterdag 2 november de prijswinnaars bekend van de kleurwedstrijd en woordzoeker. Deze stonden in het teken van de feestelijke Open Dag van het vernieuwde gemeentehuis.

• Nieuw Puttens edelhert voor Fontanusplein

01 november 2019

Vrijdag 1 november 2019 onthulde wethouder Roelof Koekkoek samen met kunstenaar Mayella Geskus het winnende ontwerp van een Puttens edelhert. Het kunstwerk krijgt na de herinrichting van het Fontanusplein een prominente plaats op het plein.

• Nieuw gemeentehuis officieel geopend

04 november 2019

Het vernieuwde gemeentehuis is vanmiddag officieel geopend door Commissaris van de Koning in Gelderland J.C.G.M. (John) Berends. Dit met medewerking van burgemeester H.A. Lambooij en mevrouw A.E. Cozijnsen, teamchef politieteam Veluwe-West, Putten. Het gemeentehuis biedt huisvesting aan de gemeente, de Politie, het Puttens Historisch Genootschap en de Kunstkelder.