Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Laatste nieuws RSS icoon

• Coronavirus

Op deze pagina leest u informatie over de maatregelen, onze dienstverlening en algemene informatie over het coronavirus.

• 10 open vragen over onze communicatiemiddelen. Vult u ze ook in?

27 mei 2020

Wilt u graag communiceren met de gemeente via WhatsApp, Instagram of een ander kanaal? Wij zijn benieuwd naar uw mening. U kunt laten horen wat u van onze communicatiemiddelen vindt door mee te doen aan onze open enquête. Dit houdt in dat u 10 open vragen beantwoord.

• Marleen: “Ik kan er niets aan doen dat ik ziek ben geworden”

27 mei 2020

Marleen (49 jaar) heeft een stemmingsstoornis. Ze is sinds 1996 in behandeling en kent inmiddels veel verschillende mensen met psychische problemen. “Ik heb alle soorten en maten meegemaakt en gezien qua psychische ziektebeelden, maar iedereen is op de eerste plaats een mens.” Het gaat nu erg goed met Marleen. In de toekomst zet ze haar kennis in als ervaringsdeskundige.

• NL-Alert controlebericht op 8 juni

27 mei 2020

Maandag 8 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvangt u het controlebericht? Dan is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert.

• Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt gezinnen

27 mei 2020

Veel sportclubs en verenigingen hebben hun deuren geopend voor kinderen die (nog) geen lid zijn. Kinderen kunnen gratis meedoen aan lessen en trainingen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt kinderen uit gezinnen die erg enthousiast zijn over een sport, maar waar er geen geld is om de contributie te betalen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de gemeente Putten hebben afspraken gemaakt over de betaling van de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.

• Wees waakzaam: corona is niet weg!

02 juni 2020

Gisteren, tweede Pinksterdag, is de horeca weer opengegaan. Dat is na een lange tijd van locked-down heel erg fijn, maar het kan ook als spannend worden ervaren. We moeten waakzaam blijven. COVID-19 is namelijk nog steeds aanwezig in onze samenleving. Er zijn in het land in meerdere zorginstellingen kleinere uitbraken van corona geweest. Ook in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk zijn afgelopen week nog patiënten en medewerkers positief getest voor het virus.

• WCP, horeca en gemeente slaan de handen ineen voor een coronabestendig centrum van Putten

28 mei 2020

De ondernemersvereniging WCP (Winkelcentrum Putten), de lokale horecaondernemers en de gemeente Putten slaan de handen ineen om te komen tot een coronabestendig centrum van Putten. De 3 partijen zetten vandaag hun handtekening onder een gezamenlijk plan van aanpak. Het plan beoogt het winkelend publiek de ruimte te bieden om anderhalve meter afstand van elkaar te houden en tegelijkertijd de lokale ondernemers in staat te stellen om een boterham te verdienen.

• Centrumplan: werk aan de pleinen van start

22 mei 2020

In de eerste week van juni start het werk aan de pleinen, te beginnen bij het Fontanusplein. Het toekomstbestendig maken van het centrum brengt werk met zich mee. Wij doen er alles aan om de overlast voor tot een minimum te beperken.

• Dodenherdenking 4 mei 2020 in Putten

04 mei 2020

Bekijk de Dodenherdenking op 4 mei 2020 in de gemeente Putten. We herdenken de gevallenen die tijdens en sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen door oorlog of vredesoperaties. De herdenking gebeurde vandaag op aangepaste wijze in verband met de coronacrisis.

• Geboorteaangifte kan nu volledig digitaal

17 maart 2020

Het is vanaf nu mogelijk om de geboorte van uw kind volledig digitaal aan te geven bij de gemeente Putten. Het was al mogelijk om online aangifte te doen van geboorte, alleen moest u binnen 3 werkdagen nog naar het gemeentehuis komen om uw handtekening onder de geboorteaangifte te zetten. Door een wetswijziging is dit nu niet meer nodig.