Laatste nieuws RSS icoon

• Nico Gerritsen kondigt afscheid als wethouder aan

17 juli 2019

Nico Gerritsen (66) stopt na de zomervakantie als wethouder van de gemeente Putten. Gerritsen maakte dat na afloop van de gemeenteraadsvergadering op donderdag 11 juli bekend. “Ik ben ruim 13 jaar wethouder en heb de pensioengerechtigde leeftijd. Dit is een goed moment om er een punt achter te zetten”, aldus Gerritsen (SGP). De bestuurder is dankbaar dat hij dit werk zo lang heeft mogen doen. Voor zijn benoeming tot wethouder in 2006 was Gerritsen jarenlang werkzaam in het bedrijfsleven, onder andere bij de Baan Company en als zelfstandig ondernemer.

• College stelt 2 straatnamen vast: Burgemeester A.J. Berkhouthof en Boswachter Kieftpad

16 juli 2019

Op dinsdag 9 juli 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten opnieuw 2 straatnamen vastgesteld. Dit keer niet voor de nieuwbouwwijk Rimpeler, maar voor 2 afzonderlijke straten. De Burgemeester A.J. Berkhouthof is de naam voor de woonstraat die ontstaat door het bouwplan aan de inbreidingslocatie Matchpoint. Het Boswachter Kieftpad is de nieuwe naam voor de huidige Lijsterbeslaan in het Putterbos.

• Reanimatieonderwijs voor scholieren Groevenbeek Putten

16 juli 2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten heeft een incidentele subsidie van € 2.500,00 toegekend aan het project reanimatieonderwijs. Deze bijdrage maakt het reanimatieonderwijs op Christelijk College Groevenbeek in Putten mogelijk.

• Burgemeester Lambooij over vertrek wethouder Gerritsen

11 juli 2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten heeft met gemengde gevoelens kennisgenomen van het besluit van Nico Gerritsen om na het zomerreces te stoppen als wethouder.

• Een teek? Pak ‘m beet! De maand juli piek van het tekenseizoen

08 juli 2019

Deze maand is de piek van het tekenseizoen. Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen op tekenbeten nadat u 'in het groen' bent geweest. Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.

• Hoe helpt u uw puber de zomer door zonder drank en tabak?

01 juli 2019

De zomer is voor veel pubers een prachtige tijd. Feestjes, festivals, evenementen of samen met vrienden op vakantie. Maar… verleidingen liggen overal op de loer. Dat maakt het voor veel ouders ook een spannende tijd. Hoe gaat uw kind met drank, drugs en tabak om als u er niet bij bent? En wat kunt u doen om uw kind hierbij te helpen?

• Eikenprocessierups

01 juli 2019

In Putten komt de eikenprocessierups voor. De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Ze legt haar eitjes vooral in de toppen van eikenbomen. Vanaf half april tot begin mei komen de eitjes uit. Eikenbomen met eikenprocessierupsen zijn te herkennen aan de bolvormige, witgrijze nesten op de stammen of dikkere takken. Contact met brandharen kunnen gezondheidsklachten bij mens en dier veroorzaken.

• Geen toestemming voor Ajax - Anderlecht en RKC Waalwijk - KV Mechelen op de Putter Eng

25 juni 2019

Burgemeester Henk Lambooij geeft geen toestemming voor het spelen van de voetbalwedstrijden Ajax - Anderlecht op zaterdag 6 juli en RCK Waalwijk - KV Mechelen op vrijdag 12 juli op sportpark Putter Eng.

• Feestelijke startbijeenkomst Leergeld Randmeren

25 juni 2019

Op woensdag 12 juni vond de feestelijke startbijeenkomst van Leergeld Randmeren plaats. Wethouder Priem was hierbij aanwezig namens de gemeente Putten.

• Openbare verlichting in Bijsteren gerepareerd

21 juni 2019

Onze aannemer heeft de openbare verlichting in de wijk Bijsteren gerepareerd. Een deel van de openbare verlichting was eerder deze week kapot gegaan door blikseminslag.

• Op vakantie? Maak op tijd een afspraak voor een nieuw reisdocument!

05 juni 2019

Nog even en dan begint de zomervakantie. Veel mensen brengen deze in het buitenland door. Misschien hebt u de reis al geboekt en bent u bezig met alle voorbereidingen. Denkt u er dan ook aan dat u een geldig reisdocument (paspoort of identiteitskaart) nodig hebt? U doet er verstandig aan om ruim voordat u op vakantie gaat, een (nieuw) paspoort of identiteitskaart aan te vragen.