Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Laatste nieuws RSS icoon

• Coronavirus

Op deze pagina leest u informatie over de maatregelen, onze dienstverlening en algemene informatie over het Coronavirus.

• Maatregelen gemeentelijke belastingen en heffingen voor inwoners vanwege coronavirus

De coronacrisis heeft – naast alle impact op ons dagelijkse leven – voor een aantal mensen ook financiële gevolgen. Om te voorkomen dat mensen in geldproblemen komen, heeft de rijksoverheid al de nodige maatregelen afgekondigd voor onder meer ondernemers. De gemeente Putten heeft daarnaast ook gekeken wat zij voor inwoners kan betekenen op het gebied van gemeentelijke belastingen en heffingen.

• Aanvraag openbare laadpaal binnenkort mogelijk in Putten

20 maart 2020

Inwoners van Putten zonder eigen inrit kunnen binnenkort kosteloos een laadpaal aanvragen in de openbare ruimte. Daarmee komt het college van burgemeester en wethouders tegemoet aan de toenemende vraag voor oplaadpunten. Bovendien maakt het college het voor automobilisten aantrekkelijker om in de toekomst te kiezen voor een elektrische of hybride auto.

• Uitstel van betaling gemeentelijke belastingen voor ondernemers in Putten

19 maart 2020

In navolging van de rijksoverheid neemt ook de gemeente Putten steunmaatregelen voor lokale ondernemers die financieel in de problemen komen door de uitbraak van het Coronavirus. Ondernemers krijgen uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen. Ook wijzigt de gemeente het opleggen van aanslagen voor de toeristenbelasting. De gemeente is verder in afwachting van de uitwerking van een landelijk besluit gebaseerd op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Op basis van deze tijdelijke regeling kan aan ondernemers een aanvulling op het inkomen worden verstrekt. De gemeente gaat de regeling uitvoeren zodra hierover duidelijkheid is.

• Geboorteaangifte kan nu volledig digitaal

17 maart 2020

Het is vanaf nu mogelijk om de geboorte van uw kind volledig digitaal aan te geven bij de gemeente Putten. Het was al mogelijk om online aangifte te doen van geboorte, alleen moest u binnen 3 werkdagen nog naar het gemeentehuis komen om uw handtekening onder de geboorteaangifte te zetten. Door een wetswijziging is dit nu niet meer nodig.

• Stichting Welzin nieuwe aanbieder buurtbemiddeling in Putten

16 maart 2020

De stichting Welzin uit Amersfoort is vanaf 1 april 2020 verantwoordelijk voor de buurtbemiddeling in Putten. Met het neerleggen van deze taak bij Welzin professionaliseert het college van burgemeester en wethouders de buurtbemiddeling. Ook wordt de bereikbaarheid van de buurtbemiddeling vergroot. Dit alles om de inwoners van Putten nog beter van dienst te zijn. De nu actieve bemiddelaars zijn inmiddels geïnformeerd over deze ontwikkeling.

• Waarschuwing ondernemers: valse facturen rondom gemeentegids

16 maart 2020

We krijgen berichten van oplichting rondom de gemeentegids. Er wordt daarbij contact met u gezocht door gemeentegids.org over uw bedrijfsvermelding in/op de gemeentegids.

• Praat en denk mee over het cultuurbeleid in Putten

18 februari 2020

Voelt u zich betrokken bij cultuur in onze gemeente? Heeft u er ideeën over? Een mening? Dan zijn wij op zoek naar u! Wij willen namelijk ons cultuurbeleid samen met u actualiseren. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die daarover met ons in gesprek willen.