Afval aanbieden: hoe zit het ook alweer?

Om te voorkomen dat afval wordt aangeboden in verkeerde afvalzakken, of dat er afval gedumpt wordt, leggen wij u graag de regels uit over het aanbieden van afval.

Afvalzak aan de weg

Afval mag alleen worden aangeboden in de gemeentelijke afvalzakken. De afvalzakken kunt u op de ophaaldag vanaf 06.00 uur ’s morgens aan de kant van de weg zetten. De inzameling start vanaf 07.30 uur. Zorg ervoor dat de afvalzak op tijd aan de weg staat.

Maximaal gewicht per zak

Wilt u op het gewicht van de afvalzak letten? Zo voorkomt u een mogelijke boete. De rest- en tuinafvalzakken mogen niet meer dan 7 kilo wegen. Te zware afvalzakken zullen blijven staan en worden gecontroleerd door de boa’s, om zo de eigenaar te achterhalen. Te zware zakken zijn vaak zakken die vol zitten met onder andere luiers en kattengrind.

Afvaldumping

Treft u gedumpt afval of afval in een verkeerde afvalzak aan? Dan kunt u een melding maken. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat het afval wordt opgehaald en dat we de eigenaar kunnen achterhalen.

Melding

U kunt op drie manieren meldingen doen.

Maak gebruik van de app Afvalwijzer

Met deze app ziet u precies wanneer wij welk soort afval in uw straat komen ophalen. Ook kunt u instellen dat u de dag voor de inzameling een melding op uw telefoon ontvangt. Heeft u geen smartphone, maar wel toegang tot internet? Kijk dan op www.mijnafvalwijzer.nl. In de app en op de website vindt u ook het AfvalABC. Hier leest u informatie over alle afvalstromen.