Bent u beter voorbereid dan u denkt?

U denkt er misschien liever niet over na, maar een noodsituatie kan iedereen overkomen. In Nederland zijn de hulpdiensten goed voorbereid op rampen en ongelukken. Daarom kunnen ze snel hulp bieden als het nodig is. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren en dan kunt u zelf ook iets doen. Een langdurige stroomuitval, overstroming, extreme hitte of storm kan gevolgen hebben voor u en de mensen om u heen. Wees hiervan bewust en bereid u voor.

Noodpakket samenstellen

Met een noodpakket bent u goed voorbereid op noodsituaties. Een noodpakket samenstellen is makkelijk. De meeste spullen heeft u waarschijnlijk al in huis. Denk bijvoorbeeld aan flessen water, lang houdbaar eten, dekens om warm te blijven en een zaklamp. U kunt van alle spullen samen eenvoudig een pakket maken.

Bewaar de spullen op een handige, goed bereikbare plek. Gebruik een waterdichte verpakking zoals een rugzak of tas. Controleer de noodvoorraad elk half jaar of de producten nog houdbaar zijn. Kijk ook naar uw persoonlijke situatie, denk bijvoorbeeld aan babyvoeding, medicijnen en eten en drinken voor uw huisdieren.

Kijk welke spullen u al in huis heeft via www.denkvooruit.nl.

Meer informatie

Denk vooruit

www.denkvooruit.nl