Gemeente Putten passeert de grens van 25.000 inwoners

De bevolking van de gemeente Putten is gegroeid naar meer dan 25.000 inwoners. Burgemeester Lambooij ging vandaag op bezoek bij Johan en Annelon Mulder. Hij feliciteerde hen met de geboorte van hun zoon Benjamin, die bij de geboorteaangifte officieel de 25.000ste inwoner van Putten werd.

Voor deze speciale gelegenheid bracht burgemeester Lambooij een verrassingspakket mee voor de familie Mulder. De kleine spruit kreeg een kledingsetje met de tekst ‘Hoera, ik ben de 25.000ste inwoner van Putten’ en een houten stoeltje met zijn naam erop. De ouders kregen een bos bloemen.

Echte Putter

“Prachtig dat onze zoon in Putten is geboren”, vertelt vader Johan vol trots. “Ik ben in Putten geboren en getogen, een echte Putter dus. Ik heb hier alles: familie, vrienden, sport. En ik werk bij een mooi bedrijf in Putten. Moeder Annelon vult aan: “Ik ben voor de liefde naar Putten gekomen en heb daar geen moment spijt van gehad. De mensen hier zijn vriendelijk en Putten is een mooi dorp in het midden van het land. Het bos en het strand zijn dichtbij, net als de winkels, speeltuinen en scholen. Een mooie plek om Benjamin groot te brengen.”

Twee extra volksvertegenwoordigers

Dat Putten de grens van 25.000 inwoners is gepasseerd, heeft gevolgen voor de samenstelling van de gemeenteraad. “We zijn nu officieel een 25.000+-gemeente”, zegt burgemeester Lambooij. “Als dit op 1 januari 2025 nog zo is, wordt de raad bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen uitgebreid met twee extra volksvertegenwoordigers. We gaan dan van 19 naar 21 raadsleden.”