Inwoners hebben 2.340 kilo zwerfafval ingezameld

Zaterdag 23 maart vond de Landelijke Opschoondag 2024 plaats. 482 inwoners hebben massaal meegeholpen om ons dorp een lenteschoonmaak te geven. Alle opruimers kregen van de gemeente prikkers, hesjes en handschoenen om aan de slag te gaan. Ontelbare blikjes, papiertjes en sigarettenpeuken zijn opgeruimd. In totaal is er 2.340 kilo zwerfafval ingezameld.

Kinderen aan de slag tijdens Landelijke Opschoondag

Scouting Kon-Tiki ging als eerste aan de slag op 16 maart. Ska Kinderopvang en CNS Kinderopvang ruimden in de week voor de Landelijke Opschoondag al op in hun omgeving. De kinderen van Ska Kinderopvang hebben dit ingezamelde zwerfafval zelf in de vuilniswagen gegooid. De kinderen hebben 70 kilo zwerfafval opgeruimd.

Verenigingen hielpen mee

Dit jaar waren weer veel verenigingen van de partij. Stichting Grensverleggende Talenten, Stichting Natuur en Milieu Putten, Jachtcombinatie Volenbeek, GGG Bijsteren, Het Groene Hart van Putten, Groep Arlersteeg, de Afvalhusselaars, Let’s Sport Outdoor, Groep Huinen en de buurtverenigingen Diermen en Krachtighuizen. Bedankt aan iedereen die heeft meegeholpen aan de geslaagde Landelijke Opschoondag!